Zinoma kad skaiciau "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net... > prisipazink- pats skaitei? > > > > Jaegermeister > > > "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message > news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net... >> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo >> iš >> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į >> Activia >> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad >> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" jus, >> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo pasauliui >> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus >> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, Bifidobacterium >> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus >> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje, >> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam >> tokia >> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie >> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės >> šių >> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas >> bergždžias >> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų >> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata. >> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos etape >> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms >> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį >> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis >> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų >> jogurte >> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto >> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą >> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet ir >> į >> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos >> funkcijos >> - dezinfekuoti maistą. >> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų >> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos >> egzistencija >> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje >> turi >> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną >> išlaikę >> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į >> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik >> Dannon >> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat >> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium >> breve, >> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, >> ir >> Lactobacillus rhamnosus. >> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti gimines >> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie žmonės >> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus "Activia" >> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko" >> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su >> inulinu, >> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip pat, >> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į >> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti >> vidurius, >> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas. >> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri >> skrandyje >> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi >> būtų >> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso >> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir >> laktobacilos. >> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido >> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi >> būti >> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją", >> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. >> Štai >> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o ieškančiame >> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu. >> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką >> dar >> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio >> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti >> inuliną, >> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems >> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau >> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine. >> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, braškės, >> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus >> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis, >> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet >> kas >> gi patikrins?). >> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad >> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami. >> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? >> O >> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti? >> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. >> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas. >> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos >> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio liauką >> (thymus lot.). >> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis, >> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius. >> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo >> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu. >> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai >> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena >> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir >> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris pilnai >> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus tikslus? >> >> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message >> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net... >>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji >>> balta, nes seriama vien tik chemikalais. >>> >>> >>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message >>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net... >>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia kazkiek. >>>> Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar kitas su >>>> chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino kodel ir >>>> kaip, bet neatsimenu:) >>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas. >>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel kad >>>> chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve pylimo >>>> metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:)) >>>> >>> >> >> > >