Tema: Re: prie to pacio pora mitu... Ir stebuklingus jogurtus
Autorius: Jaegermeister
Data: 2009-02-16 10:53:45
prisipazink- pats skaitei?



Jaegermeister


"Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net...
> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo iš
> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į 
> Activia
> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad
> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" jus,
> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo pasauliui
> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus
> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, Bifidobacterium
> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus
> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje,
> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam 
> tokia
> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie
> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės šių
> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas 
> bergždžias
> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų
> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata.
> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos etape
> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms
> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį
> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis
> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų 
> jogurte
> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto
> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą
> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet ir 
> į
> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos 
> funkcijos
> - dezinfekuoti maistą.
> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų
> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos egzistencija
> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje turi
> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną 
> išlaikę
> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į
> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik 
> Dannon
> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat
> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium 
> breve,
> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, 
> ir
> Lactobacillus rhamnosus.
> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti gimines
> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie žmonės
> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus "Activia"
> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko"
> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su inulinu,
> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip pat,
> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į
> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti 
> vidurius,
> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas.
> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri 
> skrandyje
> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi būtų
> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso
> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir laktobacilos.
> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido
> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi 
> būti
> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją",
> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. Štai
> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o ieškančiame
> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu.
> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką 
> dar
> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio
> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti 
> inuliną,
> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems
> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau
> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine.
> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, braškės,
> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus
> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis,
> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet kas
> gi patikrins?).
> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad
> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami.
> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? O
> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti?
> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių.
> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas.
> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos
> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio liauką
> (thymus lot.).
> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis,
> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius.
> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo
> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu.
> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai
> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena
> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir
> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris pilnai
> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus tikslus?
>
> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message 
> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net...
>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji balta, 
>> nes seriama vien tik chemikalais.
>>
>>
>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message 
>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net...
>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia kazkiek. 
>>> Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar kitas su chemija 
>>> dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino kodel ir kaip, bet 
>>> neatsimenu:)
>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas.
>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel kad 
>>> chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve pylimo 
>>> metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:))
>>>
>>
>
>