prisipazink- pats skaitei? Jaegermeister "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net... > Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo iš > "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į > Activia > jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad > pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" jus, > galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo pasauliui > žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus > Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, Bifidobacterium > Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus > Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje, > Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam > tokia > pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie > bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės šių > jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas > bergždžias > - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų > gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata. > Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos etape > šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms > pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį > 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis > bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų > jogurte > arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto > galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą > galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet ir > į > gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos > funkcijos > - dezinfekuoti maistą. > Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų > - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos egzistencija > pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje turi > būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną > išlaikę > gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į > kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik > Dannon > siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat > reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium > breve, > Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, > ir > Lactobacillus rhamnosus. > Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti gimines > ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie žmonės > nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus "Activia" > jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko" > vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su inulinu, > jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip pat, > kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į > "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti > vidurius, > jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas. > Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri > skrandyje > brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi būtų > sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso > prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir laktobacilos. > Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido > prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi > būti > pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją", > tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. Štai > ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o ieškančiame > žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu. > Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką > dar > žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio > sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti > inuliną, > organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems > žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau > informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine. > Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, braškės, > fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus > aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis, > dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet kas > gi patikrins?). > Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad > oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami. > Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? O > kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti? > Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. > Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas. > Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos > priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio liauką > (thymus lot.). > Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis, > kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius. > Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo > pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu. > Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai > "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena > toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir > cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris pilnai > atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus tikslus? > > "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message > news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net... >> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji balta, >> nes seriama vien tik chemikalais. >> >> >> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message >> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net... >>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia kazkiek. >>> Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar kitas su chemija >>> dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino kodel ir kaip, bet >>> neatsimenu:) >>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas. >>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel kad >>> chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve pylimo >>> metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:)) >>> >> > >