o pas tave su lietuviskom raidem rodo? pas mane tai ne, labai sunku skaityti Jaegermeister "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message news:gnb9vt$o14$1@trimpas.omnitel.net... > Zinoma kad skaiciau > > "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message > news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net... >> prisipazink- pats skaitei? >> >> >> >> Jaegermeister >> >> >> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message >> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net... >>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo >>> iš >>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į >>> Activia >>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad >>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" >>> jus, >>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo >>> pasauliui >>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus >>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, >>> Bifidobacterium >>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus >>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje, >>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam >>> tokia >>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie >>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės >>> šių >>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas >>> bergždžias >>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų >>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata. >>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos >>> etape >>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms >>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį >>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis >>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų >>> jogurte >>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto >>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą >>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet >>> ir į >>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos >>> funkcijos >>> - dezinfekuoti maistą. >>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų >>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos >>> egzistencija >>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje >>> turi >>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną >>> išlaikę >>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į >>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik >>> Dannon >>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat >>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium >>> breve, >>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, >>> ir >>> Lactobacillus rhamnosus. >>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti >>> gimines >>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie >>> žmonės >>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus "Activia" >>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko" >>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su >>> inulinu, >>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip >>> pat, >>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į >>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti >>> vidurius, >>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas. >>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri >>> skrandyje >>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi >>> būtų >>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso >>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir >>> laktobacilos. >>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido >>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi >>> būti >>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją", >>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. >>> Štai >>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o >>> ieškančiame >>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu. >>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką >>> dar >>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio >>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti >>> inuliną, >>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems >>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau >>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine. >>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, >>> braškės, >>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus >>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis, >>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet >>> kas >>> gi patikrins?). >>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad >>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami. >>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? >>> O >>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti? >>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. >>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas. >>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos >>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio >>> liauką >>> (thymus lot.). >>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis, >>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius. >>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo >>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu. >>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai >>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena >>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir >>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris >>> pilnai >>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus >>> tikslus? >>> >>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message >>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net... >>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji >>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais. >>>> >>>> >>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message >>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia >>>>> kazkiek. Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar kitas >>>>> su chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino kodel ir >>>>> kaip, bet neatsimenu:) >>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas. >>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel kad >>>>> chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve >>>>> pylimo metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:)) >>>>> >>>> >>> >>> >> >> > >