Tema: Re: maskarpones kremas
Autorius: Justas
Data: 2009-12-30 17:15:24
philadelphia tik surio brandas. bendrai tai yra amerikoniskas cream 
cheese. yra kazkokie nustatyti standartai. kaip suprantu ji gana sunku 
namu salygomis pasidaryt, reikia matuot ph, naudot emulsiklius, arba 
homogenizuoti prie slegio ir panasiai.

cia metodai ir istorija:
http://jds.fass.org/cgi/reprint/37/2/243.pdf

2009-12-30 17:05, A&G rašė:
> bet desertams gal sueitu? idomu ar philadelphia suriui yra koks namudinis budas pasidaryt, pirma kart kepem amerikoniska surio pyraga ir taip patiko, bet kad suris brangus 
> 
> "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message news:hhfpuj$63p$1@trimpas.omnitel.net...
>> tai as irgi girdejes ir mates ta recepta. bet iki ricotos ten toli :)
>> vilkyskiu pienine turbut taip pat gamina, yra pirkti indelis uz ~3.50.
>> nusipirkau pabandyt, atidariau, kazkokia neaiski mase, skyscio pilna. 
>> paragavau ir ismeciau :)
>>
>> 2009-12-30 16:51, A&G rašė:
>>> susaldo kefyra saldiklyj, tada i marle per nakti nuvarvet ir gauna alia ricota, nebandziau, bet jau ne is vieno girdejau toki ekonomini metoda :)
>>> "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message news:hhfmtk$1gj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> ricotta isskirtinai daro is isrugu, jas parauginant ir vel per nauja 
>>>> sutraukiant.
>>>> is kefyro jokiu suriu nedaro, is jo daro saltibarscius :)
>>>>
>>>> 2009-12-30 16:06, A&G rašė:
>>>>> gal ricota? ana daro is susalusio kefyro
>>>>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hhfhki$odb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> "agnesse" <xxx@xxx.lt> parašė naujienų 
>>>>>> news:hhfcfg$g05$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> biskvito pertepimui galvojiu pasidaryt krema is maskarpones surio, gal kas
>>>>>>> turit koki ismeginta receptuka kaip ta krema pasidaryti?
>>>>>> Kazkur turejau receptuka kaip pati mascarpones suri pasidaryti is kefyro. O 
>>>>>> tai turetu buti gerokai pigiau , nei pirkti parduotuveje. 
>>>>>>
>>>>> >