Tema: Re: maskarpones kremas
Autorius: lllll
Data: 2009-12-31 14:49:42
Del to nesiginciju, cia visi grybai/bakterijos gave tinkamo maisto 
dauginasi.
Bet faktas, kad tai rugpienio ir kefyro nepadaro tuo paciu produktu, tik 
skirtingose vietose gamintu...



"Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
news:hhi40o$611$1@trimpas.omnitel.net...
> Bet siaip is sviezio pieno ir nedidelio kiekio kefyro nesunku pasigaminti 
> kefyra :) taip pat ir jogurta.
>
> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message 
> news:hhi3af$4u5$1@trimpas.omnitel.net...
>> Pagal
>> http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/maisto-medziago-2-puslapis19.html
>>
>> Rugpienis gaminamas naudojant pieno rugsties bakteriju rauga, o kefyras -
>> kefyro grybelio rauga, kuri sudaro pieno rugsties bakterijos, pieno 
>> mieles
>> ir polisacharidai, todel kefyro skonis yra siek tiek astresnis nei
>> rugpienio.
>>
>> Taigi, vienas gaminamas su bakterijom, o kitas su specialiu grybeliu. I
>> paprasta rugpieni pieno mieliu nepilam, kai raugiam...
>>
>>
>> "agnesse" <xxx@xxx.com> wrote in message
>> news:hhhnm7$lhk$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Niu kad kefyre ir rugpienyje skirtingos rugimo bakterijos... Ir
>>>> parduotuvej du atskiri produktai yra - ir kefyras, ir rugpienis.
>>>
>>> man, kaip kaimietei, kefyras nuo rugpienio skirias tik tiek, kad 
>>> pirmasis
>>> pardavinejamas parduotuvese, o antra pasidarai pats :)
>>>
>>>