Del to nesiginciju, cia visi grybai/bakterijos gave tinkamo maisto dauginasi. Bet faktas, kad tai rugpienio ir kefyro nepadaro tuo paciu produktu, tik skirtingose vietose gamintu... "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:hhi40o$611$1@trimpas.omnitel.net... > Bet siaip is sviezio pieno ir nedidelio kiekio kefyro nesunku pasigaminti > kefyra :) taip pat ir jogurta. > > "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message > news:hhi3af$4u5$1@trimpas.omnitel.net... >> Pagal >> http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/maisto-medziago-2-puslapis19.html >> >> Rugpienis gaminamas naudojant pieno rugsties bakteriju rauga, o kefyras - >> kefyro grybelio rauga, kuri sudaro pieno rugsties bakterijos, pieno >> mieles >> ir polisacharidai, todel kefyro skonis yra siek tiek astresnis nei >> rugpienio. >> >> Taigi, vienas gaminamas su bakterijom, o kitas su specialiu grybeliu. I >> paprasta rugpieni pieno mieliu nepilam, kai raugiam... >> >> >> "agnesse" <xxx@xxx.com> wrote in message >> news:hhhnm7$lhk$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Niu kad kefyre ir rugpienyje skirtingos rugimo bakterijos... Ir >>>> parduotuvej du atskiri produktai yra - ir kefyras, ir rugpienis. >>> >>> man, kaip kaimietei, kefyras nuo rugpienio skirias tik tiek, kad >>> pirmasis >>> pardavinejamas parduotuvese, o antra pasidarai pats :) >>> >>>