Tema: Re: maskarpones kremas
Autorius: A&G
Data: 2009-12-30 18:25:16
paprastai i jau paruosta mase dedami ir letai imaisomi standziai isplakti kiausiniu baltymai, tai sita taisykle galioja visiems pyragams, o grietinele reikia plakti tik riebiausia ir jokiu standikliu neprireiks

"Arj" <root@ibm.com> wrote in message news:hhfu2f$bbm$1@trimpas.omnitel.net...
> taigi klasikinis panaudojimo budas - tiramisu.
> 
> receptu internete pilna, ir juos proporcijos stipriai skirasi
> (pvz vienam recepte 0.5l grietineles, 6 kausiniai ir 250g maskarpones, kitam - 500g maskaprones, 2-3 kausiniai, ir 
> jokios grietineles :)
> 
> Is esmes i tiramisu recepta daliu  gali neziureti, bet cia YPATINGAI svarbu "know-how". Paciam teko ne viena visiskai 
> nevykusi "pagaminti".
> 
> cia svarbu ir eiliskumas ka po ko, ir kaip daryti - nesugalvok "optimizuoti" receptuose aprasytos darbu tvarkos.
> 
> Saip kas svarbu:
> kausiniu trynius/baltymus plakti atskirai - standziai ispaktos putos siam receptui ypatingai svarbu - jei neiseina 
> isplakti baltymo iki standziu putu, geriau tiramisu nepradeti gaminti - gausis tik maskarpones gadinimas (o ji zaraza 
> brangi)
> 
> Grietinele receptui nebutina, bet paprastai dedama recepto "piginimui" - pridejus panasiai tiek kiek ir maskarpones, 
> skonis beveik nepasikeicia, o iseiga ir savikaina pagereja. Plius grietinele visada labai gerai susiplaka ir galima 
> naudoti standiklius grietinelei - jie padeda pagerinti situacija ( jei darant viska teisingiai, jokie standikliai 
> nereikalingi, bet jei daroma pirma karta neturint supratimo - grietineles standiklis gali isgelbeti nuo visisko fiasko)
> 
> dar maskaprone imaisoma saukstu - kai kam gaunasi ir mikseriu, bet man asmeniskai mikseris "turi sumazina".
> Tiesa dabar  neatsimenu ar suri reikia imaisyti, ar i suri imaisyti - sako irgi yra skirtumas.
> 
> Mikrant dmau pirstelius - jei darai pirma karta, tai suvilgyk juos vos vos - geriau puasiau sausi nei visikai sudreke.
> Tiesa pasakius kuo prasciau isplakta, tai tuo geriau sausesni - jie dali skyscio sugeria
> 
> su damu pirsteliai saip problema, ne visur ir ne visada ju buna, bet rasti galima.
> O saip darant teisingai, tai net ir is nedidelio kiekio gaunasi dafiga rezultato tiramisu pavidalu - savikaina tikrai 
> nedidele ir sakyciau vienas is pigiu skanestu. Bet "know-how" -  butinas.
> 
> 
> 
> "agnesse" <xxx@xxx.lt> wrote in message news:hhfcfg$g05$1@trimpas.omnitel.net...
>> biskvito pertepimui galvojiu pasidaryt krema is maskarpones surio, gal kas
>> turit koki ismeginta receptuka kaip ta krema pasidaryti?
>> 
> 
>