Bet siaip is sviezio pieno ir nedidelio kiekio kefyro nesunku pasigaminti kefyra :) taip pat ir jogurta. "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:hhi3af$4u5$1@trimpas.omnitel.net... > Pagal > http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/maisto-medziago-2-puslapis19.html > > Rugpienis gaminamas naudojant pieno rugsties bakteriju rauga, o kefyras - > kefyro grybelio rauga, kuri sudaro pieno rugsties bakterijos, pieno mieles > ir polisacharidai, todel kefyro skonis yra siek tiek astresnis nei > rugpienio. > > Taigi, vienas gaminamas su bakterijom, o kitas su specialiu grybeliu. I > paprasta rugpieni pieno mieliu nepilam, kai raugiam... > > > "agnesse" <xxx@xxx.com> wrote in message > news:hhhnm7$lhk$1@trimpas.omnitel.net... >>> Niu kad kefyre ir rugpienyje skirtingos rugimo bakterijos... Ir >>> parduotuvej du atskiri produktai yra - ir kefyras, ir rugpienis. >> >> man, kaip kaimietei, kefyras nuo rugpienio skirias tik tiek, kad pirmasis >> pardavinejamas parduotuvese, o antra pasidarai pats :) >> >>