Nesu didelė saldumynų gamintoja, bet jau Tiramisu tai gavosi pagal receptą visai nesudėtingai, beje į man duotą receptą dar buvo įdėta ir želatinos. "Arj" <root@ibm.com> wrote in message news:hhfu2f$bbm$1@trimpas.omnitel.net... > taigi klasikinis panaudojimo budas - tiramisu. > > receptu internete pilna, ir juos proporcijos stipriai skirasi > (pvz vienam recepte 0.5l grietineles, 6 kausiniai ir 250g maskarpones, > kitam - 500g maskaprones, 2-3 kausiniai, ir jokios grietineles :) > > Is esmes i tiramisu recepta daliu gali neziureti, bet cia YPATINGAI > svarbu "know-how". Paciam teko ne viena visiskai nevykusi "pagaminti". > > cia svarbu ir eiliskumas ka po ko, ir kaip daryti - nesugalvok > "optimizuoti" receptuose aprasytos darbu tvarkos. > > Saip kas svarbu: > kausiniu trynius/baltymus plakti atskirai - standziai ispaktos putos siam > receptui ypatingai svarbu - jei neiseina isplakti baltymo iki standziu > putu, geriau tiramisu nepradeti gaminti - gausis tik maskarpones gadinimas > (o ji zaraza brangi) > > Grietinele receptui nebutina, bet paprastai dedama recepto "piginimui" - > pridejus panasiai tiek kiek ir maskarpones, skonis beveik nepasikeicia, o > iseiga ir savikaina pagereja. Plius grietinele visada labai gerai > susiplaka ir galima naudoti standiklius grietinelei - jie padeda pagerinti > situacija ( jei darant viska teisingiai, jokie standikliai nereikalingi, > bet jei daroma pirma karta neturint supratimo - grietineles standiklis > gali isgelbeti nuo visisko fiasko) > > dar maskaprone imaisoma saukstu - kai kam gaunasi ir mikseriu, bet man > asmeniskai mikseris "turi sumazina". > Tiesa dabar neatsimenu ar suri reikia imaisyti, ar i suri imaisyti - sako > irgi yra skirtumas. > > Mikrant dmau pirstelius - jei darai pirma karta, tai suvilgyk juos vos > vos - geriau puasiau sausi nei visikai sudreke. > Tiesa pasakius kuo prasciau isplakta, tai tuo geriau sausesni - jie dali > skyscio sugeria > > su damu pirsteliai saip problema, ne visur ir ne visada ju buna, bet rasti > galima. > O saip darant teisingai, tai net ir is nedidelio kiekio gaunasi dafiga > rezultato tiramisu pavidalu - savikaina tikrai nedidele ir sakyciau vienas > is pigiu skanestu. Bet "know-how" - butinas. > > > > "agnesse" <xxx@xxx.lt> wrote in message > news:hhfcfg$g05$1@trimpas.omnitel.net... >> biskvito pertepimui galvojiu pasidaryt krema is maskarpones surio, gal >> kas >> turit koki ismeginta receptuka kaip ta krema pasidaryti? >> > >