taigi klasikinis panaudojimo budas - tiramisu. receptu internete pilna, ir juos proporcijos stipriai skirasi (pvz vienam recepte 0.5l grietineles, 6 kausiniai ir 250g maskarpones, kitam - 500g maskaprones, 2-3 kausiniai, ir jokios grietineles :) Is esmes i tiramisu recepta daliu gali neziureti, bet cia YPATINGAI svarbu "know-how". Paciam teko ne viena visiskai nevykusi "pagaminti". cia svarbu ir eiliskumas ka po ko, ir kaip daryti - nesugalvok "optimizuoti" receptuose aprasytos darbu tvarkos. Saip kas svarbu: kausiniu trynius/baltymus plakti atskirai - standziai ispaktos putos siam receptui ypatingai svarbu - jei neiseina isplakti baltymo iki standziu putu, geriau tiramisu nepradeti gaminti - gausis tik maskarpones gadinimas (o ji zaraza brangi) Grietinele receptui nebutina, bet paprastai dedama recepto "piginimui" - pridejus panasiai tiek kiek ir maskarpones, skonis beveik nepasikeicia, o iseiga ir savikaina pagereja. Plius grietinele visada labai gerai susiplaka ir galima naudoti standiklius grietinelei - jie padeda pagerinti situacija ( jei darant viska teisingiai, jokie standikliai nereikalingi, bet jei daroma pirma karta neturint supratimo - grietineles standiklis gali isgelbeti nuo visisko fiasko) dar maskaprone imaisoma saukstu - kai kam gaunasi ir mikseriu, bet man asmeniskai mikseris "turi sumazina". Tiesa dabar neatsimenu ar suri reikia imaisyti, ar i suri imaisyti - sako irgi yra skirtumas. Mikrant dmau pirstelius - jei darai pirma karta, tai suvilgyk juos vos vos - geriau puasiau sausi nei visikai sudreke. Tiesa pasakius kuo prasciau isplakta, tai tuo geriau sausesni - jie dali skyscio sugeria su damu pirsteliai saip problema, ne visur ir ne visada ju buna, bet rasti galima. O saip darant teisingai, tai net ir is nedidelio kiekio gaunasi dafiga rezultato tiramisu pavidalu - savikaina tikrai nedidele ir sakyciau vienas is pigiu skanestu. Bet "know-how" - butinas. "agnesse" <xxx@xxx.lt> wrote in message news:hhfcfg$g05$1@trimpas.omnitel.net... > biskvito pertepimui galvojiu pasidaryt krema is maskarpones surio, gal kas > turit koki ismeginta receptuka kaip ta krema pasidaryti? >