Tema: Re: maskarpones kremas
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-12-31 15:20:26
Tai aisku, jie skiriasi, bet esme  ta pati: grybu ir/ar bakteriju kultura suvalgo laktoze ir isskiria rugsti.

"lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:hhi6l6$963$1@trimpas.omnitel.net...
> Del to nesiginciju, cia visi grybai/bakterijos gave tinkamo maisto 
> dauginasi.
> Bet faktas, kad tai rugpienio ir kefyro nepadaro tuo paciu produktu, tik 
> skirtingose vietose gamintu...
> 
> 
> 
> "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
> news:hhi40o$611$1@trimpas.omnitel.net...
>> Bet siaip is sviezio pieno ir nedidelio kiekio kefyro nesunku pasigaminti 
>> kefyra :) taip pat ir jogurta.
>>
>> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message 
>> news:hhi3af$4u5$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Pagal
>>> http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/maisto-medziago-2-puslapis19.html
>>>
>>> Rugpienis gaminamas naudojant pieno rugsties bakteriju rauga, o kefyras -
>>> kefyro grybelio rauga, kuri sudaro pieno rugsties bakterijos, pieno 
>>> mieles
>>> ir polisacharidai, todel kefyro skonis yra siek tiek astresnis nei
>>> rugpienio.
>>>
>>> Taigi, vienas gaminamas su bakterijom, o kitas su specialiu grybeliu. I
>>> paprasta rugpieni pieno mieliu nepilam, kai raugiam...
>>>
>>>
>>> "agnesse" <xxx@xxx.com> wrote in message
>>> news:hhhnm7$lhk$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Niu kad kefyre ir rugpienyje skirtingos rugimo bakterijos... Ir
>>>>> parduotuvej du atskiri produktai yra - ir kefyras, ir rugpienis.
>>>>
>>>> man, kaip kaimietei, kefyras nuo rugpienio skirias tik tiek, kad 
>>>> pirmasis
>>>> pardavinejamas parduotuvese, o antra pasidarai pats :)
>>>>
>>>>