Tai aisku, jie skiriasi, bet esme ta pati: grybu ir/ar bakteriju kultura suvalgo laktoze ir isskiria rugsti. "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:hhi6l6$963$1@trimpas.omnitel.net... > Del to nesiginciju, cia visi grybai/bakterijos gave tinkamo maisto > dauginasi. > Bet faktas, kad tai rugpienio ir kefyro nepadaro tuo paciu produktu, tik > skirtingose vietose gamintu... > > > > "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message > news:hhi40o$611$1@trimpas.omnitel.net... >> Bet siaip is sviezio pieno ir nedidelio kiekio kefyro nesunku pasigaminti >> kefyra :) taip pat ir jogurta. >> >> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message >> news:hhi3af$4u5$1@trimpas.omnitel.net... >>> Pagal >>> http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/maisto-medziago-2-puslapis19.html >>> >>> Rugpienis gaminamas naudojant pieno rugsties bakteriju rauga, o kefyras - >>> kefyro grybelio rauga, kuri sudaro pieno rugsties bakterijos, pieno >>> mieles >>> ir polisacharidai, todel kefyro skonis yra siek tiek astresnis nei >>> rugpienio. >>> >>> Taigi, vienas gaminamas su bakterijom, o kitas su specialiu grybeliu. I >>> paprasta rugpieni pieno mieliu nepilam, kai raugiam... >>> >>> >>> "agnesse" <xxx@xxx.com> wrote in message >>> news:hhhnm7$lhk$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Niu kad kefyre ir rugpienyje skirtingos rugimo bakterijos... Ir >>>>> parduotuvej du atskiri produktai yra - ir kefyras, ir rugpienis. >>>> >>>> man, kaip kaimietei, kefyras nuo rugpienio skirias tik tiek, kad >>>> pirmasis >>>> pardavinejamas parduotuvese, o antra pasidarai pats :) >>>> >>>>