Povilai, o tu lenkiskai supranti? Dabar baisiai neturiu laiko versti, o matau, kad nedaug ideju yra, ka daryti su tavo pipiriukais ;) Yra toia nebloga svetaine su forumu - vadinasi "Ostra kuchnia" (http://www.ostrakuchnia.pl), ten tikrai rastum ideju, kaip perdirbti pipiriuku derliu. Pvz. http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/59/49/ Forumas: http://www.habanero.pl/forum/ Is tokiu idomiausiu budu turbut butu cukrinuku gaminimas, nors ir ilgas procesas (http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/179/49/). Marinavimo receptas: http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/181/49/ Jei kas, tai rytoj-poryt galiu padeti su vertimu. O siap tai, gal isrukyk tuos pipirus ir sumalk i miltelius? P.S. Vakar pastaciau eksperimentine raugintu agurku su pipiriukais partija ;) Ziema pas drauge teko ragauti, labai netgi nieko. "Povilas" <> wrote in message news:i3j40t$bve$1@trimpas.omnitel.net... > Auginau tokius" pimiento de padron" ir labai dziaugiausi,kad labai skanus > zakusonas auga sode - dar maziukus pipiriukus pakepini alyvuogiu aliejuje > ir padruskii su juros druska. > Bet ju augo daug ir nebespejau valgyti - gal tiksliau butu pasakyti, kad > lauke ziauriai karsta ir nesiori gerti alkoholio ir tada nera reikal > uzkandineti.Taigi, jie peraugo. Pamenu,kad situ pipiru aprasyme > parasyta,kad jie saldus buna tik tol kol buna mazi - apie 3-5 cm ilgio, o > veliau tampa pikti. Na, ir stai vakar patikrinau ta ju piktuma - gal ne > siaubingai astrus, bet uz tuos is supermarketu, tai astresni net nezinau > kiek kartu. O kai gerai nenusiploves ranku palieciau veida, tai jau buvo > linksma, na o dar linksmiau buvo (vyriska skaitytoju dalis supras)...... > :) > Tai vat is viso sitos izangos klausimas: gal kas zinote koki nors ju > issaugojimo ziemai recepta - pvz.koks nors konservavimo budas a la > jalapeno?