"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:i5nd5q$j1g$1@trimpas.omnitel.net... | | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> parašė naujienų | news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net... | > Taigi procesas toks: | > 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti | > pusiau, o storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini. | > Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti, | > kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti. | > Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta | > sirupa, | > bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas | > vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet | > jie bus minksti ir praras forma. | | Man tai atrodo,kad del paciu pipiru astrumo, jie taip gerai uzsikonservuoja | patys ir padeda uzkonservuoti kitus produktus, kad virti ju tikrai nereikia. | As praeitais metais, kai dariau agurku su cili is tavo pateikto recepto, | irgi labai abejojau ar cia viskas bus su jais gerai, bet kai atsidariau ir | paragavau, tai visos abejones issisklaide - ten buvo saldziarugstis | dinamitas. Zinok, ir man atrodo, kad tau gerai atrodo ;) As galvoju, kad neveltui visos indiskos ir t.t. virtuves yra nerealiai pikantiskos. Ju klimate ir salygose be kazkokio "dezinfekatoriaus" turbut seniai visi mirtu nuo apsinuodijimo. Labai dziaugiuosi, kad agurkai nenuvyle :)