Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: Dautarte
Data: 2010-09-02 12:38:50
"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:i5nd5q$j1g$1@trimpas.omnitel.net...
|
| "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> parašė naujienų
| news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net...
| > Taigi procesas toks:
| > 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
| > pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
| > Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors 
prispausti,
| > kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
| > Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta
| > sirupa,
| > bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos 
procesas
| > vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet 
tuomet
| > jie bus minksti ir praras forma.
|
| Man tai atrodo,kad del paciu pipiru astrumo, jie taip gerai 
uzsikonservuoja
| patys ir padeda uzkonservuoti kitus produktus, kad virti ju tikrai 
nereikia.
| As praeitais metais, kai dariau agurku su cili is tavo pateikto recepto,
| irgi labai abejojau ar cia viskas bus su jais gerai, bet kai atsidariau ir
| paragavau, tai visos abejones issisklaide - ten buvo saldziarugstis
| dinamitas.


Zinok, ir man atrodo, kad tau gerai atrodo ;) As galvoju, kad neveltui visos 
indiskos ir t.t. virtuves yra nerealiai pikantiskos. Ju klimate ir salygose 
be kazkokio "dezinfekatoriaus" turbut seniai visi mirtu nuo apsinuodijimo.
Labai dziaugiuosi, kad agurkai nenuvyle :)