Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: trickyvic
Data: 2010-09-02 21:06:34
Na cia jau priklauso... :) kada kiek ir su kuo, manyciau ir tamstele 
labai i ta reikala nespjautumete ir sutelktumete visas jegas to contento 
sunaikinimui, kad ir kiek jo butu, aisku galimas paluzimas nelygioje 
kovoje, bet verta pabandyti

shimtas kinieciu wrote:
> arba scotch singlemalto padauginus ir nurautu ;)
> 
> "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
> news:i5ok9n$f4q$1@trimpas.omnitel.net...
>> Scotch Bonneto padauginus jauciu visai stoga nurautu
>> Eyjafallajokull wrote:
>>> Spëju Povilai, dëjai daugiau negu 1/3 pipiro stiklainiui?
>>> Niekad nieko panaðaus nedariau, tai bijau ir pagailët ir persistengt. 
>>> Darysiu su Scotch Bonet Red arba su Demon Red.
>>>
>>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
>>> news:i5nd5q$j1g$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> paraðë naujienø 
>>>> news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Taigi procesas toks:
>>>>> 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
>>>>> pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
>>>>> Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors 
>>>>> prispausti,
>>>>> kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
>>>>> Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos 
>>>>> silta sirupa,
>>>>> bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos 
>>>>> procesas
>>>>> vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet 
>>>>> tuomet
>>>>> jie bus minksti ir praras forma.
>>>> Man tai atrodo,kad del paciu pipiru astrumo, jie taip gerai 
>>>> uzsikonservuoja patys ir padeda uzkonservuoti kitus produktus, kad 
>>>> virti ju tikrai nereikia. As praeitais metais, kai dariau agurku su 
>>>> cili is tavo pateikto recepto, irgi labai abejojau ar cia viskas bus 
>>>> su jais gerai, bet kai atsidariau ir paragavau, tai visos abejones 
>>>> issisklaide - ten buvo saldziarugstis dinamitas.
>>>
>>>