Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: Dautarte
Data: 2010-09-02 12:00:21
Prasom :)


"Eyjafallajokull" <domodo@gmail.com> wrote in message 
news:i5mcad$qta$1@trimpas.omnitel.net...
| Vot tai aciu, dabar jau daug aiskiau :)
|
| "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message
| news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net...
| > Taigi procesas toks:
| > 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
| > pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
| > Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors 
prispausti,
| > kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
| > Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta
| > sirupa,
| > bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos 
procesas
| > vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet 
tuomet
| > jie bus minksti ir praras forma.
| >
| > 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti 
cukraus,
| > uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val.
| >
| > 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val.
| >
| > 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir 
palaikyti
| > 1
| > min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 
val.,
| > dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15
| > min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia,
| > dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta -
| > iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario 
temp.,
| > laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra.
| >
| > 8 d. ir veliau - grizti pas gurmanus  ir papasakoti apie rezultatus ;)
| >
| >
| > "Eyjafallajokull" <> wrote in message
| > news:i5lk44$t1g$1@trimpas.omnitel.net...
| > | Aštrumų mėgėjai,
| > |
| > | Chili cukruje, gal trumpai pakomentuotumėt? Bijau kad nuo gugles 
vertimo
| > ko
| > | ne taip nepadaryčiau :) patikslink ar viską aiškiai supratau:)
| > |
| > | Proporcijos aiškios.
| > | 1d. užpilam sirupu (nesupratau, kokio karštumo geriausia)
| > | 2d. Nupilam sirupą, jį užverdam pridėdami dar porą šaukštų cukraus ir
| > vėl
| > | užpilam.
| > | 3-5d. kartojam procedūrą.
| > | 7d. Nesupratau ką ten daryt 1 minutę ? Paskui su džiovinimu irgi lyg
| > aišku.
| > |
| > | Dėkui.
| > |
| > |
| > | "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message
| > | news:i4eia3$8iq$1@trimpas.omnitel.net...
| > | >
| > | >
| > | > "Eyjafallajokull" <domodo@gmail.com> parašė naujienų
| > | > news:i3v19d$eqj$1@trimpas.omnitel.net...
| > | >>
| > | >> Gaila kad lenkiskai nesuprantu. Gal kas imesit koki vertima, ar 
siaip
| > | >> receptuka.
| > | >> Noksta pipirai ant palanges, reiks tuoj derliu nuiminet :)
| > | >
| > | > Geriausia bus ,jei koks guglas isvers - vis vien suprasi apie ka 
eina
| > | > kalba ir kokios proporcijos. Man tai suintrigavo cili pipiriukai
| > cukruje -
| > | > turetu buti labai idomus zakusonas ziema.
| > |
| > |
| >
| >
|
|