Prasom :) "Eyjafallajokull" <domodo@gmail.com> wrote in message news:i5mcad$qta$1@trimpas.omnitel.net... | Vot tai aciu, dabar jau daug aiskiau :) | | "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message | news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net... | > Taigi procesas toks: | > 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti | > pusiau, o storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini. | > Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti, | > kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti. | > Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta | > sirupa, | > bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas | > vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet | > jie bus minksti ir praras forma. | > | > 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti cukraus, | > uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val. | > | > 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val. | > | > 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir palaikyti | > 1 | > min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 val., | > dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15 | > min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia, | > dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta - | > iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario temp., | > laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra. | > | > 8 d. ir veliau - grizti pas gurmanus ir papasakoti apie rezultatus ;) | > | > | > "Eyjafallajokull" <> wrote in message | > news:i5lk44$t1g$1@trimpas.omnitel.net... | > | Aštrumų mėgėjai, | > | | > | Chili cukruje, gal trumpai pakomentuotumėt? Bijau kad nuo gugles vertimo | > ko | > | ne taip nepadaryčiau :) patikslink ar viską aiškiai supratau:) | > | | > | Proporcijos aiškios. | > | 1d. užpilam sirupu (nesupratau, kokio karštumo geriausia) | > | 2d. Nupilam sirupą, jį užverdam pridėdami dar porą šaukštų cukraus ir | > vėl | > | užpilam. | > | 3-5d. kartojam procedūrą. | > | 7d. Nesupratau ką ten daryt 1 minutę ? Paskui su džiovinimu irgi lyg | > aišku. | > | | > | Dėkui. | > | | > | | > | "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message | > | news:i4eia3$8iq$1@trimpas.omnitel.net... | > | > | > | > | > | > "Eyjafallajokull" <domodo@gmail.com> parašė naujienų | > | > news:i3v19d$eqj$1@trimpas.omnitel.net... | > | >> | > | >> Gaila kad lenkiskai nesuprantu. Gal kas imesit koki vertima, ar siaip | > | >> receptuka. | > | >> Noksta pipirai ant palanges, reiks tuoj derliu nuiminet :) | > | > | > | > Geriausia bus ,jei koks guglas isvers - vis vien suprasi apie ka eina | > | > kalba ir kokios proporcijos. Man tai suintrigavo cili pipiriukai | > cukruje - | > | > turetu buti labai idomus zakusonas ziema. | > | | > | | > | > | |