Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: Povilas
Data: 2010-09-02 08:36:58

"Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> parašė naujienų 
news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net...
> Taigi procesas toks:
> 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
> pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
> Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti,
> kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
> Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta 
> sirupa,
> bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas
> vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet
> jie bus minksti ir praras forma.

Man tai atrodo,kad del paciu pipiru astrumo, jie taip gerai uzsikonservuoja 
patys ir padeda uzkonservuoti kitus produktus, kad virti ju tikrai nereikia. 
As praeitais metais, kai dariau agurku su cili is tavo pateikto recepto, 
irgi labai abejojau ar cia viskas bus su jais gerai, bet kai atsidariau ir 
paragavau, tai visos abejones issisklaide - ten buvo saldziarugstis 
dinamitas.