Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: trickyvic
Data: 2010-09-02 19:44:39
Scotch Bonneto padauginus jauciu visai stoga nurautu
Eyjafallajokull wrote:
> Spëju Povilai, dëjai daugiau negu 1/3 pipiro stiklainiui?
> Niekad nieko panaðaus nedariau, tai bijau ir pagailët ir persistengt. 
> Darysiu su Scotch Bonet Red arba su Demon Red.
> 
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:i5nd5q$j1g$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> paraðë naujienø 
>> news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Taigi procesas toks:
>>> 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
>>> pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
>>> Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors 
>>> prispausti,
>>> kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
>>> Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta 
>>> sirupa,
>>> bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos 
>>> procesas
>>> vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet 
>>> tuomet
>>> jie bus minksti ir praras forma.
>> Man tai atrodo,kad del paciu pipiru astrumo, jie taip gerai 
>> uzsikonservuoja patys ir padeda uzkonservuoti kitus produktus, kad virti 
>> ju tikrai nereikia. As praeitais metais, kai dariau agurku su cili is tavo 
>> pateikto recepto, irgi labai abejojau ar cia viskas bus su jais gerai, bet 
>> kai atsidariau ir paragavau, tai visos abejones issisklaide - ten buvo 
>> saldziarugstis dinamitas. 
> 
>