Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: Eyjafallajokull
Data: 2010-09-01 23:16:13
Vot tai aciu, dabar jau daug aiskiau :)

"Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message 
news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net...
> Taigi procesas toks:
> 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
> pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
> Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti,
> kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
> Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta 
> sirupa,
> bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas
> vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet
> jie bus minksti ir praras forma.
>
> 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti cukraus,
> uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val.
>
> 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val.
>
> 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir palaikyti 
> 1
> min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 val.,
> dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15
> min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia,
> dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta -
> iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario temp.,
> laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra.
>
> 8 d. ir veliau - grizti pas gurmanus  ir papasakoti apie rezultatus ;)
>
>
> "Eyjafallajokull" <> wrote in message
> news:i5lk44$t1g$1@trimpas.omnitel.net...
> | Aštrumų mėgėjai,
> |
> | Chili cukruje, gal trumpai pakomentuotumėt? Bijau kad nuo gugles vertimo
> ko
> | ne taip nepadaryčiau :) patikslink ar viską aiškiai supratau:)
> |
> | Proporcijos aiškios.
> | 1d. užpilam sirupu (nesupratau, kokio karštumo geriausia)
> | 2d. Nupilam sirupą, jį užverdam pridėdami dar porą šaukštų cukraus ir 
> vėl
> | užpilam.
> | 3-5d. kartojam procedūrą.
> | 7d. Nesupratau ką ten daryt 1 minutę ? Paskui su džiovinimu irgi lyg
> aišku.
> |
> | Dėkui.
> |
> |
> | "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message
> | news:i4eia3$8iq$1@trimpas.omnitel.net...
> | >
> | >
> | > "Eyjafallajokull" <domodo@gmail.com> parašė naujienų
> | > news:i3v19d$eqj$1@trimpas.omnitel.net...
> | >>
> | >> Gaila kad lenkiskai nesuprantu. Gal kas imesit koki vertima, ar siaip
> | >> receptuka.
> | >> Noksta pipirai ant palanges, reiks tuoj derliu nuiminet :)
> | >
> | > Geriausia bus ,jei koks guglas isvers - vis vien suprasi apie ka eina
> | > kalba ir kokios proporcijos. Man tai suintrigavo cili pipiriukai
> cukruje -
> | > turetu buti labai idomus zakusonas ziema.
> |
> |
>
>