Vot tai aciu, dabar jau daug aiskiau :) "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net... > Taigi procesas toks: > 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti > pusiau, o storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini. > Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti, > kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti. > Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta > sirupa, > bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas > vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet > jie bus minksti ir praras forma. > > 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti cukraus, > uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val. > > 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val. > > 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir palaikyti > 1 > min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 val., > dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15 > min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia, > dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta - > iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario temp., > laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra. > > 8 d. ir veliau - grizti pas gurmanus ir papasakoti apie rezultatus ;) > > > "Eyjafallajokull" <> wrote in message > news:i5lk44$t1g$1@trimpas.omnitel.net... > | Aštrumų mėgėjai, > | > | Chili cukruje, gal trumpai pakomentuotumėt? Bijau kad nuo gugles vertimo > ko > | ne taip nepadaryčiau :) patikslink ar viską aiškiai supratau:) > | > | Proporcijos aiškios. > | 1d. užpilam sirupu (nesupratau, kokio karštumo geriausia) > | 2d. Nupilam sirupą, jį užverdam pridėdami dar porą šaukštų cukraus ir > vėl > | užpilam. > | 3-5d. kartojam procedūrą. > | 7d. Nesupratau ką ten daryt 1 minutę ? Paskui su džiovinimu irgi lyg > aišku. > | > | Dėkui. > | > | > | "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > | news:i4eia3$8iq$1@trimpas.omnitel.net... > | > > | > > | > "Eyjafallajokull" <domodo@gmail.com> parašė naujienų > | > news:i3v19d$eqj$1@trimpas.omnitel.net... > | >> > | >> Gaila kad lenkiskai nesuprantu. Gal kas imesit koki vertima, ar siaip > | >> receptuka. > | >> Noksta pipirai ant palanges, reiks tuoj derliu nuiminet :) > | > > | > Geriausia bus ,jei koks guglas isvers - vis vien suprasi apie ka eina > | > kalba ir kokios proporcijos. Man tai suintrigavo cili pipiriukai > cukruje - > | > turetu buti labai idomus zakusonas ziema. > | > | > >