Taigi procesas toks: 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti pusiau, o storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini. Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors prispausti, kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti. Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta sirupa, bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos procesas vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet tuomet jie bus minksti ir praras forma. 2 d. Nupilti sirupa, ipilti vakarikscius sirupo likucius, prideti cukraus, uzvirinti, uzpilti pipirus, sirupo likuciu neispilti. Laikyti 24 val. 3-5 d. Kartojame viska. 5-ta d. laikome 48 val. 7 d. Viska t.y. cili su sirupu uzvirinti ant nedideles ugnies ir palaikyti 1 min. Po to nupilti sirupa, pipiriukus isimti ant groteliu, palikti 2 val., dziovinti orkaiteje su pravertomis durelemis - tem. 100-150C, laikas 15 min., jei yra konvekcija - ijungti. Po 10 min. patikrinti, jei reikia, dziovinti dar max. 10 min. (cia net lenkiskai nelabai aiskiai parasyta - iseina, kad dziovinti reikia max. 20 min.). Atausinti iki kambario temp., laikyti sausoje vietoje, galima apibarstyti cukru-pudra. 8 d. ir veliau - grizti pas gurmanus ir papasakoti apie rezultatus ;) "Eyjafallajokull" <> wrote in message news:i5lk44$t1g$1@trimpas.omnitel.net... | Aštrumų mėgėjai, | | Chili cukruje, gal trumpai pakomentuotumėt? Bijau kad nuo gugles vertimo ko | ne taip nepadaryčiau :) patikslink ar viską aiškiai supratau:) | | Proporcijos aiškios. | 1d. užpilam sirupu (nesupratau, kokio karštumo geriausia) | 2d. Nupilam sirupą, jį užverdam pridėdami dar porą šaukštų cukraus ir vėl | užpilam. | 3-5d. kartojam procedūrą. | 7d. Nesupratau ką ten daryt 1 minutę ? Paskui su džiovinimu irgi lyg aišku. | | Dėkui. | | | "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message | news:i4eia3$8iq$1@trimpas.omnitel.net... | > | > | > "Eyjafallajokull" <domodo@gmail.com> parašė naujienų | > news:i3v19d$eqj$1@trimpas.omnitel.net... | >> | >> Gaila kad lenkiskai nesuprantu. Gal kas imesit koki vertima, ar siaip | >> receptuka. | >> Noksta pipirai ant palanges, reiks tuoj derliu nuiminet :) | > | > Geriausia bus ,jei koks guglas isvers - vis vien suprasi apie ka eina | > kalba ir kokios proporcijos. Man tai suintrigavo cili pipiriukai cukruje - | > turetu buti labai idomus zakusonas ziema. | |