Tema: Re: pipiru derlius
Autorius: Eyjafallajokull
Data: 2010-09-02 18:37:18
Spėju Povilai, dėjai daugiau negu 1/3 pipiro stiklainiui?
Niekad nieko panašaus nedariau, tai bijau ir pagailėt ir persistengt. 
Darysiu su Scotch Bonet Red arba su Demon Red.

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:i5nd5q$j1g$1@trimpas.omnitel.net...
>
>
> "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> parašė naujienų 
> news:i5lq8p$5so$1@trimpas.omnitel.net...
>> Taigi procesas toks:
>> 1d. Paruosti cili - plonasienius (Habanero, Cayenne i Thai) perpjauti
>> pusiau, o  storasienius (Jalapeno) - juostelemis, sudeti i stiklaini.
>> Uzvirinti sirupa,verdanciu uzpilti pipirus. Pipiriukus ko nors 
>> prispausti,
>> kad visi butu apsemti sirupo. Likusio sirupo neispilti.
>> Del temp. raso taip: kai kuriuose receptuose siuloma pilti vos silta 
>> sirupa,
>> bet pipiriukai uzpilti karstu sirupu negenda, o ir karmelizacijos 
>> procesas
>> vyksta greiciau. Pries visus samanizmus pipirus galima isvirti, bet 
>> tuomet
>> jie bus minksti ir praras forma.
>
> Man tai atrodo,kad del paciu pipiru astrumo, jie taip gerai 
> uzsikonservuoja patys ir padeda uzkonservuoti kitus produktus, kad virti 
> ju tikrai nereikia. As praeitais metais, kai dariau agurku su cili is tavo 
> pateikto recepto, irgi labai abejojau ar cia viskas bus su jais gerai, bet 
> kai atsidariau ir paragavau, tai visos abejones issisklaide - ten buvo 
> saldziarugstis dinamitas.