raudonuju lesiu kotleteliai yra kile is rytiniu ir pietrytiniu trkijos regionu. juos lengva padaryti, jie skanus, ypac, jei suvynioti i salotos lapa. patiekti galima siltus, kaip vegetarini patiekala arba saltus, kaip uzkanda. nebijok pareguliuoti prieskonius pagal savo skoni. pvz., gali nedeti kmynu, o pavaryti raudonuju pipiru ir pan. bulghur yra tokie specijaliski kvieciu kaip ir dziuveseliai - specifiskas turkiskas dalykas, kurio, galbut, pavyktu rasti kokioj blatnoj pardoj, bet, manau, galima vietoj ju deti apvirtas (arba is vakaro uzpiltas verdanciu vandeniu) kvietines arba miezines kruopas (nebent cia prisoktu pasi ir pasakytu: nu jau ne). dar Receptura sako, kad galima virti ir zaliuosius lesius, bet jie ilgiau verda ir tuomet reikes daugiau vandens. 2 puodukai vandens 1 puodukas raudonuju lesiu 0,5 puoduko bulghur (tai nera skaldyti kvieciai, Receptura biski nusisneka sitoj vietoj) 1/2 alyvu aliejaus 1 sukapota cesnako skiltele (as tai pavaryciau daugiau) 1 didziulis smulkiai supjaustytas svogunas 1 arbatinis saukstelis pomidoru tyres (nebutinai) 1 arbatinis saukstelis kmynu (nebutinai) 1 arbatinis saukstelis raudonuju pipiru ½ arbatinis saukstelis druskos 1/4 arbatinis saukstelis juoduju pipiru (geriausia svieziai maltu, ba gatavai sumaltuose puse suodziu, sako mano turkai) 1/2 puodelio svieziu kapotu negarbanotu (o kazi kodel?) petrazoliu 1/2 puodelio supjaustytu svogunu laisku uzvirink tuos du puodukus vandenio (man graziau negu "vandens") ir suberk lesius. virk ant letos ugnies, kol lesiai sugers visa vandeni ir pasidarys koseliena tokia. tada isjunk dujine ir imaisyk tas apvirtas kruopas arba, jeigu pavyks rasti bulgur. tada viska palieki pastoveti koki penkiolika minuciu, kol ispamps tie bulghur. per ta laika pakepink alyvuogiu aliejuje ta svoguna ir kapota cesnaka, kol parus, paskutine minute ivozk sauksta ar kiek ten pasakyta pomidoru tyres ir vel isjunk dujine. tada viska suverti i ana kose ir sudedi prieskonius. viska permaisai, paragauni, dadedi druskos, pipiru, jeigu manai, kad truksta. turkai padaro tokius vos deginancius liezuvi - tada labai blatnas efektas gaunasi: suvalgai viena ir tuoj pat nori dar dvieju. tada dar suvarai petraskas ir svogunu laiskus, dar permaisai, bet nesugrusk, atsargiai taip, ir tada jau darai delnais tokius kotletukus pailgus. o paskui tai taip daryk: paklok ant lekstes kelis salotu lapus ir dek tuos köfte, kai sudesi viena sluoksni pabarstyk raudonaisiais pipirais, tada varai antra sluoksni ir vel pabarstai. ir ka? ir fsio. sveika, pigu, skanu ir daug! -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/satenai/?st_id=16863