Ooo, šventas naivume :((( Būtent _tada_ apsimoka makliavot. Nes: Šviežias, neapdorotas pienas rūgsta _labai greitai_. Todėl, kad jis iš karvės yra "pašildytas" iki kažkur apie 38 °C, ant tešmens _visada_ (net ir laikantis absoliučiai visų higienos taisyklių 100%) yra šiek tiek bakterijų, kurios taip patenka tiesiog į idealias sąlygas ir puola daugintis. Tas ir "senovės" kaime buvo puikiai žinoma, todėl pirma - ir lyg šiol nepakitusi priemonė: šaldyti, šaldyti ir dar kartą šaldyti: kuo staigiau iki maždaug 4 °C. Tokioj temperatūroj rūgimo bakterijos praktiškai tik vegetuoja, bent jau pakankamai vangiai, kad pienas išsilaikytų geras kelias dienas. Kai ūkininkai dėjuoja, kad perdirbėjai jiems priimdami "numuša" rūšingumą, tai.... patys kalti. Jeigu pamelžtas pienas pirma pusę valandos per saulėkaitą vežamas namo, po to dideliais bidonais (po 25 l) leidžiamas į šulinį, kur jis _pamažu_ aušta iki kokių 8 °C.... Jis praktiškai kitą dieną yra ant sugižimo ribos. Taigi dabar įsivaizduok, reikia, kad likutį _kitą dieną_ priimtų supirkėjas, ir ne šiaip priimtų, bet kaip aukščiausos kokybės... Daug šnekos, bet išvada viena: jei pienas normaliai neberūgsta, jis yra kaip nors apdorotas. Kadangi tikėtis, kad ūkininkas jį pasterizuoja, tikriausiai utopiška, lieka chemniai priedai. bzik schrieb: > jei ziuret is ten kur perku poziciju, tai nelabai matau prasmes 2x dienoj > melziant iki 10 karviu kazka makliavot. Jei is namu nenupirks, tai likuti > priduosi supirkejui. > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:gqa4nj$sgh$1@trimpas.omnitel.net... >> "ALORA" <aloros@kompas.de> wrote in message >> news:gqa44m$re0$1@trimpas.omnitel.net... >>> taigi kad... kažkada buvo diskusija, kaip smagu ir sveika kewlę pas >>> dieduką kaime pirkti. Man atrodo, parduotuvėje perkant maisto produktus >>> pavojus visokio brudo prisivalgyti mažesnis >>> >> O i parduotuve pienas is kur papuola - is perdirbeju,o anie perka is >> ukininku.O ta pieneli kuri ima is ukininku tikrina atsakanciai.Bet mes >> tokios kokybes pieno negauname.Mes gauname jau patobulinta,kuris tikrai >> normaliai neberugsta. >> > >