Tema: Re: Nerugsta pienas
Autorius: Ruta
Data: 2009-03-24 19:04:12
a schrieb:
> ALORA submitted this idea :
>> klausimas buvo, kodėl nugriebta grietinė nepanaši į pirktinę ir ar tą 
>> skirtumą daro separavimas. Jie neklystu, Rūta pieno produktų 
>> specialistė, tai man ir įdomu, jei ne separavime, tai kame slypi 
>> skirtumas, kad pirktinė grietinė kitos konsistencijos, negu nugriebta. 
>> Gal esmė ne separavime ir ne rūgime, o maišyme?
> 
> homogenizavime...
> 
> 
Taip, čia tikriausiai svarbiausias momentas. Be to, reikia nepamiršti, 
kaip iš principo vyksta _bet kokių_ pieno produktų gamyba pramoniniu 
būdu: pirmas žingsnis yra, kad _visas_ pienas yra separuojamas, ir 
būtent iki praktinio 0 riebalų (realiai ten lieka mažiau procento), o po 
to maišoma pagal poreikį, t.y., pagal galutino produkto riebumą. Reiškia 
mechaninės struktūros, tegu jos ir mikrodiapazone ir laikomos kaipo ir 
nereikšmingomis, yra suardomos.

Kitas dalykas, kurį įtariu - raugas, bet dabartinės aktualios situacijos 
nežinau.

Na, ir riebumas kaipo toks. Nes net ta su šaukštu nugraibyta grietinėlė 
yra ne mažiau 30 %, o tai, sakyčiau, grietinei tai yra minimalu. O visos 
tos 10% riebumo grietinės - tai tik riebesnis raugintas pienas :))