Ką tik pamelžtas pienas turi baktericidinių savybių. Baktericidinės fazės trukmė priklauso nuo temperatūros ir mikroorganizmų kiekio piene. Kai pieno temperatūra +37oC, baktericidinės fazės trukmė 2 valandos, kai +25 oC - 6 val., kai + 5 oC - 36 val. Todėl labai svarbu ką tik pamelžtą pieną atšaldyti. http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagrid=mityba&lid=2&rodyti=str&strid=3218&subtema=35 Taip kad čia viskas priklauso nuo laikymo sąlygų. Jei pienas ryte pamelžtas tai viskas su juo gerai. (nu jei mešlo gabalą įmesi tai čia kitas klausimas :) ) "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:gqa5j8$u43$1@trimpas.omnitel.net... > > "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message > news:gqa522$t3p$1@trimpas.omnitel.net... >> Matai, skirtumas gal toks, kad prekybos centruose esanxius produktus >> bent teoriškais kas nors privalo tikrinti, o netgi ir praktiškai >> tikrina. Normos yra, kokios yra - bet visgi jų duagiau mažiau laikomasi. >> >> O "iš ūkininko" turguje - tai kaip ruletė... Tikiu, kad pas pažįstamą >> bobutę kaime, turinčią vieną karvę ir gyvenančią toliau nuo didmiesčių >> tikimybė gauti švarų pieną beveik lygi 100%. Bet šiaip... naudojantis > > švarų iš karvės ar švarų iki tavęs daėjusį per visus kibirus, marles, > rankas ir t.t. > >