Tema: Re: Nerugsta pienas
Autorius: F20.0
Data: 2009-03-24 14:06:17
Ką tik pamelžtas pienas turi baktericidinių savybių. Baktericidinės fazės 
trukmė priklauso nuo temperatūros ir mikroorganizmų kiekio piene. Kai pieno 
temperatūra +37oC, baktericidinės fazės trukmė 2 valandos, kai +25 oC - 6 
val., kai + 5 oC - 36 val. Todėl labai svarbu ką tik pamelžtą pieną 
atšaldyti.

http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagrid=mityba&lid=2&rodyti=str&strid=3218&subtema=35

Taip kad čia viskas priklauso nuo laikymo sąlygų. Jei pienas ryte pamelžtas 
tai viskas su juo gerai. (nu jei mešlo gabalą įmesi tai čia kitas klausimas 
:) )



"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message 
news:gqa5j8$u43$1@trimpas.omnitel.net...
>
> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message 
> news:gqa522$t3p$1@trimpas.omnitel.net...
>> Matai, skirtumas gal toks, kad prekybos centruose esanxius produktus
>> bent teoriškais kas nors privalo tikrinti, o netgi ir praktiškai
>> tikrina. Normos yra, kokios yra - bet visgi jų duagiau mažiau laikomasi.
>>
>> O "iš ūkininko" turguje - tai kaip ruletė... Tikiu, kad pas pažįstamą
>> bobutę kaime, turinčią vieną karvę ir gyvenančią toliau nuo didmiesčių
>> tikimybė gauti švarų pieną beveik lygi 100%. Bet šiaip... naudojantis
>
> švarų iš karvės ar švarų iki tavęs daėjusį per visus kibirus, marles, 
> rankas ir t.t.
>
>