Tema: Re: Nerugsta pienas
Autorius: F20.0
Data: 2009-03-24 14:02:42
Nu kaime mociute nugriebia giretinele ir ja suraugina, gaunasi gerokai 
tirstesne grietine nei dauguma parduotuvines produkcijos.

"Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
news:gqah67$jvs$1@trimpas.omnitel.net...
>
> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message 
> news:gqah1h$jin$1@trimpas.omnitel.net...
>> Daiva D. schrieb:
>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
>>> news:gqa6ob$mn$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> mano atveju pienas labai riebus. Samstyt grietine tingim, nes ji ne 
>>>> tokia,
>>>> kaip separuota.
>>>
>>> Va ir aš turiu tokią problemą. Grietinėlės piene iš tikrųjų daug, tačiau 
>>> neseparuota ji skystoka, nei šis nei tas. Nu nebent sviestą iš jos 
>>> daryti :) jau sugalvojau kaip sumušti be jokių pastangų, bet to sviesto 
>>> bus labai mažai, neapsimoka. Labiau norėtųsi geros grietinės. Tik va 
>>> kaip sugalvoti "separatorių" iš parankinių priemonių? Reikalingas 
>>> išcentrinis sukimas, gal kokį buitinį kombainą panaudoti...
>>
>> Tai šiaip jau grietinė gaunama, _surauginus_ grietinelę... Separavimas
>> čia ne prie ko.
>
> Prie ko :) Paprastai nugriebta (be separavimo) grietinėlė (atitinkamai ir 
> grietinė) yra gana skysta.