Nu kaime mociute nugriebia giretinele ir ja suraugina, gaunasi gerokai tirstesne grietine nei dauguma parduotuvines produkcijos. "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:gqah67$jvs$1@trimpas.omnitel.net... > > "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message > news:gqah1h$jin$1@trimpas.omnitel.net... >> Daiva D. schrieb: >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:gqa6ob$mn$1@trimpas.omnitel.net... >>>> mano atveju pienas labai riebus. Samstyt grietine tingim, nes ji ne >>>> tokia, >>>> kaip separuota. >>> >>> Va ir aš turiu tokią problemą. Grietinėlės piene iš tikrųjų daug, tačiau >>> neseparuota ji skystoka, nei šis nei tas. Nu nebent sviestą iš jos >>> daryti :) jau sugalvojau kaip sumušti be jokių pastangų, bet to sviesto >>> bus labai mažai, neapsimoka. Labiau norėtųsi geros grietinės. Tik va >>> kaip sugalvoti "separatorių" iš parankinių priemonių? Reikalingas >>> išcentrinis sukimas, gal kokį buitinį kombainą panaudoti... >> >> Tai šiaip jau grietinė gaunama, _surauginus_ grietinelę... Separavimas >> čia ne prie ko. > > Prie ko :) Paprastai nugriebta (be separavimo) grietinėlė (atitinkamai ir > grietinė) yra gana skysta.