na technologiniuose niuansuose sunku gincytis. Galiu tik pateikt faktus is realybes. Pirkt is zmogaus pradejom rudeni. Daznai imam dar silta piena po 3 l. Jei uzdengta stiklaini ikisam i saldytuva pienas kita diena turi sugizusio kvapa. Ziemos metu parnese atidengta porai valandu ikasdavom i sniega. Taip pienas pradejo laikytis iki 3-4 dienu. Grietines nuo 3l ne maziau 0,5 l. Jos negraibom. Atsiradus sugizimo pozymiams, tarkim po 3 d. isimtas siltai pienas per 2-3 d. nesurugsta. Kodel? chemija? riebalai? netinkama talpa (stiklainis)? "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqacki$bec$1@trimpas.omnitel.net... > Ooo, sventas naivume :((( > > Butent _tada_ apsimoka makliavot. Nes: > > Sviezias, neapdorotas pienas rugsta _labai greitai_. Todel, kad jis is > karves yra "pasildytas" iki kazkur apie 38 °C, ant tesmens _visada_ (net > ir laikantis absoliuciai visu higienos taisykliu 100%) yra siek tiek > bakteriju, kurios taip patenka tiesiog i idealias salygas ir puola > daugintis. Tas ir "senoves" kaime buvo puikiai zinoma, todel pirma - ir > lyg siol nepakitusi priemone: saldyti, saldyti ir dar karta saldyti: kuo > staigiau iki mazdaug 4 °C. Tokioj temperaturoj rugimo bakterijos > praktiskai tik vegetuoja, bent jau pakankamai vangiai, kad pienas > issilaikytu geras kelias dienas. > > Kai ukininkai dejuoja, kad perdirbejai jiems priimdami "numusa" rusinguma, > tai.... patys kalti. Jeigu pamelztas pienas pirma puse valandos per > saulekaita vezamas namo, po to dideliais bidonais (po 25 l) leidziamas i > sulini, kur jis _pamazu_ austa iki kokiu 8 °C.... Jis praktiskai kita > diena yra ant sugizimo ribos. > > Taigi dabar isivaizduok, reikia, kad likuti _kita diena_ priimtu > supirkejas, ir ne siaip priimtu, bet kaip auksciausos kokybes... > > Daug snekos, bet isvada viena: jei pienas normaliai neberugsta, jis yra > kaip nors apdorotas. Kadangi tiketis, kad ukininkas ji pasterizuoja, > tikriausiai utopiska, lieka chemniai priedai. > >