Nea, ne grybelis. Tu teisus ta prasme, kad tai vienintelis iš rūgščių pieno produktų, kurio gamyboje dalyvauja _ir_ grybelis. O betgi ypatingai ne tradiciniu būdu Kaukaze, o pas mus pramoniniu būdu pagamintas kefyras yra tik viena iš raugintų pieno produktų atmainų. Pagrindinį darbą ten irgi lactobacillus atlieka :) TranZOO schrieb: > grybelis > > "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:gqbbv2$tob$1@trimpas.omnitel.net... >> nu kad ne visai taip, bakterijos ten irgi dalyvauja - suvalgo laktozę ir išskiria rūgštį. >> >> "Contax" <neturiu@mail.com> wrote in message news:gqb7pq$ob3$1@trimpas.omnitel.net... >>> Rugpieni raugina bakterijos, kefyra grybelis >>> >>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message >>> news:gqb5ki$lfk$2@trimpas.omnitel.net... >>>> Nu tai jo :)) >>>> O kokiai kategorijai tada tavo manymu priklauso? >>>> >>>> TranZOO schrieb: >>>>> kefyras nera raugintas pieno produktas. >>>>> >>>>> -- >>>>> T >>>>> >>>>> "news.omnitel.net" <gintas@omnitel.net> wrote in message >>>>> news:gqa9de$5ii$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> gal kefyro bishki ipilti >>>>>> >>>>>> "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message >>>>>> news:gq9u33$gkn$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> Del kokiu priezasciu galetu nerugti pienas is ukininku turgaus? >>>>>>> Per tris paras surugo tik grietine pavirsiuj.Temperatura labai palanki >>>>>>> rugimui. >> >