Tema: Re: Nerugsta pienas
Autorius: Ruta
Data: 2009-03-25 09:53:08
Nea, ne grybelis.

Tu teisus ta prasme, kad tai vienintelis iš rūgščių pieno produktų, 
kurio gamyboje dalyvauja _ir_ grybelis. O betgi ypatingai ne tradiciniu 
būdu Kaukaze, o pas mus pramoniniu būdu pagamintas kefyras yra tik viena 
iš raugintų pieno produktų atmainų. Pagrindinį darbą ten irgi 
lactobacillus atlieka :)

TranZOO schrieb:
> grybelis
> 
> "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:gqbbv2$tob$1@trimpas.omnitel.net...
>> nu kad ne visai taip, bakterijos ten irgi dalyvauja - suvalgo laktozę ir išskiria rūgštį.
>>
>> "Contax" <neturiu@mail.com> wrote in message news:gqb7pq$ob3$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Rugpieni raugina bakterijos, kefyra grybelis
>>>
>>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message 
>>> news:gqb5ki$lfk$2@trimpas.omnitel.net...
>>>> Nu tai jo :))
>>>> O kokiai kategorijai tada tavo manymu priklauso?
>>>>
>>>> TranZOO schrieb:
>>>>> kefyras nera raugintas pieno produktas.
>>>>>
>>>>> --
>>>>> T
>>>>>
>>>>> "news.omnitel.net" <gintas@omnitel.net> wrote in message 
>>>>> news:gqa9de$5ii$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> gal kefyro bishki ipilti
>>>>>>
>>>>>> "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message 
>>>>>> news:gq9u33$gkn$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>  Del kokiu priezasciu galetu nerugti pienas is ukininku turgaus?
>>>>>>> Per tris paras surugo tik grietine pavirsiuj.Temperatura labai palanki
>>>>>>> rugimui.
>> >