Varškės, grietinės tikrai turi. "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqae8u$e99$1@trimpas.omnitel.net... >O jis tik šviežiu pienu prekiauja, ar turi dar nors? > > Daiva D. schrieb: >> Ūkininkų turgelis, penktadieniais Savanorių pr. prie maximos, kitomis dienomis - kažkur kitur. Jono Komarovskio ekologinis pieno ūkis. >> >> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqabmb$9mh$1@trimpas.omnitel.net... >>> Tikrai taip, jei yra sertifikatai, tai yra ir kontrolė. Ir jei melžia >>> tiesiai į šaldytuvus, tai... teoriškai turėtų būti norma, o praktiškai >>> man įdomu, kiek Lietuvos ūkininkų investavo į tokią įrangą? >>> >>> O kur jie pieną pardavinėja, turguj? >>> >>> Daiva D. schrieb: >>>> Tie ūkininkai, iš kurių perku pieną, turi ekologiško ūkio sertifikatą. Pieną melžia tiesiai į šaldytuvus, taip kad jis tikrai ilgai nesurūgsta (o dr ir labai riebus). Tokių sertifikatų šiaip sau nedalina, ir pieno kokybe tikrai labai džiaugiuosi. >>>> >>>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqa522$t3p$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Matai, skirtumas gal toks, kad prekybos centruose esanxius produktus >>>>> bent teoriškais kas nors privalo tikrinti, o netgi ir praktiškai >>>>> tikrina. Normos yra, kokios yra - bet visgi jų duagiau mažiau laikomasi. >>>>> >>>>> O "iš ūkininko" turguje - tai kaip ruletė... Tikiu, kad pas pažįstamą >>>>> bobutę kaime, turinčią vieną karvę ir gyvenančią toliau nuo didmiesčių >>>>> tikimybė gauti švarų pieną beveik lygi 100%. Bet šiaip... naudojantis >>>>> tuo pasitikėjimo avansu, kurį vis dar turi žmonės, ir į pieną vanduo >>>>> pilamas, ir į grietinę - krakmolas (tai čia gerai, blogiau kai kreida), >>>>> apie antibiotikus ar kalio permanganato tirpalą nekalbėsim... >