"Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqb2fb$hk2$1@trimpas.omnitel.net... > > Tai tau reikia tokios "kanelės" su "kraneliu" apačioje - pro miglas > atsimenu, kad esu tokių senais laikais mačius... Principas toks: > > http://www.restena.lu/ddnuc/COURS/images/225mi1.gif > > Tokią kolbą tai dar gautum, bet įtariu, plaut ją po eksperimentų su > pienu, tai... Geriau jau su šaukštu terliotis :)) Taip taip, gerai atsimenu, giminės kaime turėjo kibiro talpos indą su stikliniu langeliu ir kraneliu, norėčiau tokio pat, tik 3 litrų talpos... ir su perlamutrinėm sagom.... :)))) > > Dar gal galima pabandyti su tokiu indu, tiesa, čia būtų ne visai pagal > paskirtį:) > > http://www.ogmiosprekyba.lt/upload/iblock/701/12.gif > > Jeigu grietinėlės tikrai daug, gal pavyktų? > Tai galima bet kokį indą paramstyti ir palaukti kol nusistovės. > Bet jei nori kilniai ir pagal visas taisyklės, tai va ko tau reikia: > > http://www.manufactum.com/Produkt/193555/1402457/Fatseparator.html Na čia irgi tas pats principas. Bet tikrasis separatorius atskiria skirtingo riebumo sluoksnius naudodamas išcentrinį sukimą. Aišku, nedaug ten tos grietinėlės, aš gi pieno perku 2-4 litrus per savaitę, tai iš kur jos bus daug :))) Bet mūsų šeimai savaitei užtenka per akis.