Ūkininkų turgelis, penktadieniais Savanorių pr. prie maximos, kitomis dienomis - kažkur kitur. Jono Komarovskio ekologinis pieno ūkis. "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqabmb$9mh$1@trimpas.omnitel.net... > Tikrai taip, jei yra sertifikatai, tai yra ir kontrolė. Ir jei melžia > tiesiai į šaldytuvus, tai... teoriškai turėtų būti norma, o praktiškai > man įdomu, kiek Lietuvos ūkininkų investavo į tokią įrangą? > > O kur jie pieną pardavinėja, turguj? > > Daiva D. schrieb: >> Tie ūkininkai, iš kurių perku pieną, turi ekologiško ūkio sertifikatą. Pieną melžia tiesiai į šaldytuvus, taip kad jis tikrai ilgai nesurūgsta (o dr ir labai riebus). Tokių sertifikatų šiaip sau nedalina, ir pieno kokybe tikrai labai džiaugiuosi. >> >> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqa522$t3p$1@trimpas.omnitel.net... >>> Matai, skirtumas gal toks, kad prekybos centruose esanxius produktus >>> bent teoriškais kas nors privalo tikrinti, o netgi ir praktiškai >>> tikrina. Normos yra, kokios yra - bet visgi jų duagiau mažiau laikomasi. >>> >>> O "iš ūkininko" turguje - tai kaip ruletė... Tikiu, kad pas pažįstamą >>> bobutę kaime, turinčią vieną karvę ir gyvenančią toliau nuo didmiesčių >>> tikimybė gauti švarų pieną beveik lygi 100%. Bet šiaip... naudojantis >>> tuo pasitikėjimo avansu, kurį vis dar turi žmonės, ir į pieną vanduo >>> pilamas, ir į grietinę - krakmolas (tai čia gerai, blogiau kai kreida), >>> apie antibiotikus ar kalio permanganato tirpalą nekalbėsim...