Tema: Re: Nerugsta pienas
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-03-24 12:41:04
Ūkininkų turgelis, penktadieniais Savanorių pr. prie maximos, kitomis dienomis - kažkur kitur. Jono Komarovskio ekologinis pieno ūkis.

"Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqabmb$9mh$1@trimpas.omnitel.net...
> Tikrai taip, jei yra sertifikatai, tai yra ir kontrolė. Ir jei melžia 
> tiesiai į šaldytuvus, tai... teoriškai turėtų būti norma, o praktiškai 
> man įdomu, kiek Lietuvos ūkininkų investavo į tokią įrangą?
> 
> O kur jie pieną pardavinėja, turguj?
> 
> Daiva D. schrieb:
>> Tie ūkininkai, iš kurių perku pieną, turi ekologiško ūkio sertifikatą. Pieną melžia tiesiai į šaldytuvus, taip kad jis tikrai ilgai nesurūgsta (o dr ir labai riebus). Tokių sertifikatų šiaip sau nedalina, ir pieno kokybe tikrai labai džiaugiuosi.
>> 
>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gqa522$t3p$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Matai, skirtumas gal toks, kad prekybos centruose esanxius produktus 
>>> bent teoriškais kas nors privalo tikrinti, o netgi ir praktiškai 
>>> tikrina. Normos yra, kokios yra - bet visgi jų duagiau mažiau laikomasi.
>>>
>>> O "iš ūkininko" turguje - tai kaip ruletė... Tikiu, kad pas pažįstamą 
>>> bobutę kaime, turinčią vieną karvę ir gyvenančią toliau nuo didmiesčių 
>>> tikimybė gauti švarų pieną beveik lygi 100%. Bet šiaip... naudojantis 
>>> tuo pasitikėjimo avansu, kurį vis dar turi žmonės, ir į pieną vanduo 
>>> pilamas, ir į grietinę - krakmolas (tai čia gerai, blogiau kai kreida), 
>>> apie antibiotikus ar kalio permanganato tirpalą nekalbėsim...