Tema: Re: kada pas mus bus tokiu?
Autorius: MindX
Data: 2010-05-07 23:14:29
> "MindX" <mindx@mindx.mindx> wrote in message news:hruesa$61d$1@trimpas.omnitel.net...
>>> manau, kad nemazhai apsivemusiu, be abejo keleta perpustu smegenu ir mazhiau mirchiu. 
>> O nauda? 
> 
> ehem.. mazhiau mirchiu? surenkami mokeschiai ish to, ish ko dabar pelnosi nusikalteliai.. pradzhiai
Tie kurie ir dabar žino iš kur gauti žolės, pirks ją nelegaliai toliau, kaip dėl didžiulių akcizų žmonės dabar perka pasienyje kontrabandines cigaretes, pilasi baltarusišką dyzeliną, ar tiesiog varo naminę. Kanapių "tranzitas" dėl jų kompaktiškumo kur kas paprastesnis. Leidus patiems auginti kanapes, valstybė jokių mokesčių nesurinks. Tie kurie nežino kaip gaut žolės, pirks žolę vietoje alkoholio, vadinasi vienas akcizas pakeis kitą, bendra suma nuo to nepadidės. beje, gal matęs skaičius koks žolės suvartojimas yra Lietuvoje ? Pats nemačiau todėl klausiu, įdomu būtų palyginti su alkoholio vartojimu, ar bus lašas jūroje ar kažkiek daugiau.
Mažiau mirčių. Hm. Paimk tarkim 50 potencialių alkoholikų mirtininkų (pradžiai pamėgink juos įsivaizduoti, iš kokio jie visuomenės sluoksnio) ir pasiūlyk jiems žolės vietoje pilstuko, kaukolinio ar langų plovimo skysčio. Kažin...

> be abejo nieko nepakeisi nebandydamas. Vazhinejimas girtiems irgi yra musu 'kulturos' dalis - bet pazhiurek, socialines reklamos jau dave savo. O jei dar daugiau ir zhoskesniu ju? Ar verchiau sedet ir sakyt - 'oh well - ka jau chia padarysi'...
Sutinku, socialinės reklamo veikia. Todėl siūlau, užuot legalizavus kanapes, skirti pinigų socialinėms reklamoms kurios akcentuotų alkoholio ir žolės žalą, kurtų įvaizdį kaip tai "nebemadinga". Žiūrėk, rūkymas pamažu išeina iš mados?

>>    Kadangi pats neapsiskaitęs, nežinau tai tavęs paklausiu. Visa tai ką išvardinai su priklausomybe neturi nieko bendro? Kaip apibrėžiama aiški riba tarp lengvųjų ir sunkiųjų narkotikų? 
>> 
> 
> dabar - kavos tirshchiai - kaip kazhkokiai vangai gyvenime nieko nebandzhiusiai ir nenutuokianchiai susishviete - taip pavadino. Realiai - pagal pripratima/poveiki sveikatai/poveiki visuomenei (tiek ka gali padaryt apsidalbashines, tiek, ka gali padaryt negaves dozes/butelio). 
    Gerai, kurie "lengvieji" narkotikai TIKRAI nesukelia pripratimo ir ilgalaikio poveikio organizmui?