Tema: Re: ka nors idomaus is silkes?
Autorius: foxaz
Data: 2009-12-22 12:04:21
viens prie vieno mano giminej be tokios silkes nei viena svente nepraeina :) 
(ai tik tiesa razinu pas mus nededa).


"Feniksas" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> wrote in message 
news:hgq4ci$obp$1@trimpas.omnitel.net...
> nusiperki pasudytos (ne marinuota!) silkes file, sudyta vandenyje, ne 
> aliejuje, jei akivaizdziai per suru - perplauti gausiai vandeniu
> perpjauni per viduri isilgai ir skersai kas  5-10mm
> dedi sluoksni i ~3-4cm aukscio salotine, kad uzsidengtu dugnas
> imi morku, mazdaug tiek pat svorio kiek ir silke, supjaustai siaudeliais, 
> bet ne per smulkiai!!! apkepini aliejuje, kol apskrus, pagal skoni kepimo 
> pabaigoje idedi siek tiek pomidoru padazo.
> is keptuves dedi sluoksni ant virsaus, turetu but mazdaug tokio pat kaip 
> ir silke.
> imi svogunu, taip pat mazdaug tiek, kiek ir silkes/morku, supjaustai 1/4 
> apskritimais ir dedi pakepinti, kepimo pabaigoje idedi kelias razinas, 
> sakyciau ~10 razinu 1 svogunui.
> imi is keptuves ir dedi trecia sluoksni ant morku. palauki kol atves ir 
> tada i saldytuva - skaniausia po 2+ valandu.
>
> sita patiekala valgau gal koki 20 ir daugiau metu, atsinesiau is savo 
> seimos, dabar pats ruosiu kiekvienoms kucioms.
>
> surasysiu ingredientus
> -1kg sudytos vandenyje silkes file (be odos, aisku ja galima pasalinti)
> -800g-1kg morku
> -800g-1kg svogunu
> -~20 razinu
> -keli saukstai pomidoru padazo ar tyres
> -aliejus
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:hgq2g9$lan$1@trimpas.omnitel.net...
>> Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu stalui.
>> Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali buti
>> pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is anksto
>> dekoju!
>>
>>
>>
>>