Tema: Re: ka nors idomaus is silkes?
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-12-24 17:08:43
kai visko lygiom dalim ir sumoj zymei gauseu negu silkes tai kartais atrodo
kad ce ishmyslai ish tu laiku kai silkes buvo depicitas o prigamint reikejo
dauk.
mum skaneusei silke be jokiu tokiu nagruzkiu. nu aishku grybai ir svogunai
(termishkai nesugaidinti) neikada neaptrugdys ;)
"buran" <alduti@gmx.net> wrote in message
news:mn.c3f47d9c228b0ee4.71523@gmx.net...
> Na, man termiškai apdorota silkė - ne silkė, todėl visi mano daromi
> receptai su žalias silkes file:
>
> 1) Turbūt visi žino silke po patalu: sluoksniais virti supjaustyti
> kiaušiniai, silkės file pjaustyta ~0,5cm pločio gabaliukais, supjaustyti
> svogūnai, supjaustyti obuoliai (aš dažniau darau be obuolių), majonezas,
> virti tarkuoti burokai ir t.t
> Superinis patiekalas, o variacijų interneta be galo daug.
>
> 2) Pusžiediais pjaustyti kepinti aliejuje svogūnai. Kai jie iškepa
> pridedama ant burokinės tarkos pjaustytų morkų (maždaug vienodom dalim ir
> abiejų gausiai). Kai morkos iškepa - dedasi pomidorų padažas ir viskas
> troškinasi (+visokie lauro lapai, pipirai ir t.t.). Kas mėgsta gali
> pridėti paprikos, gvazdikėlių ir panašaus blogio :)
> Kai išsitroškina reikia išnešti į balkoną kad atšaltų. Ir tik kai visiškai
> atšąla reikia sudėti pjaustytą silkės file. Pastovi ta masė kelias val.
> šaldytuve ir su juoda duona superinis maistas.
> Arba dar galima prie silkės ir grybų pridėti - labai derinasi ir skanu.
>
> Kiti variantai jau čia buvo minėti :)
>
>
> Povilas explained on 2009.12.22 :
>> Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu stalui.
>> Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali buti
>> pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is anksto
>> dekoju!
>
>