Oi ne, čia ne del taupymo. Tiesiog patiekalai gaunasi skanūs :) O silkė pati savaime irgi yra gerai: su aliejum ir svogūnais, su bulvėm ir grietine, marinuota ir t.t. Bet kartais norisi, kad būtų ne vien silkė :) shimtas kinieciu expressed precisely : > kai visko lygiom dalim ir sumoj zymei gauseu negu silkes tai kartais atrodo > kad ce ishmyslai ish tu laiku kai silkes buvo depicitas o prigamint reikejo > dauk. > mum skaneusei silke be jokiu tokiu nagruzkiu. nu aishku grybai ir svogunai > (termishkai nesugaidinti) neikada neaptrugdys ;) > > > "buran" <alduti@gmx.net> wrote in message > news:mn.c3f47d9c228b0ee4.71523@gmx.net... >> Na, man termiškai apdorota silkė - ne silkė, todėl visi mano daromi >> receptai su žalias silkes file: >> >> 1) Turbūt visi žino silke po patalu: sluoksniais virti supjaustyti >> kiaušiniai, silkės file pjaustyta ~0,5cm pločio gabaliukais, supjaustyti >> svogūnai, supjaustyti obuoliai (aš dažniau darau be obuolių), majonezas, >> virti tarkuoti burokai ir t.t >> Superinis patiekalas, o variacijų interneta be galo daug. >> >> 2) Pusžiediais pjaustyti kepinti aliejuje svogūnai. Kai jie iškepa >> pridedama ant burokinės tarkos pjaustytų morkų (maždaug vienodom dalim ir >> abiejų gausiai). Kai morkos iškepa - dedasi pomidorų padažas ir viskas >> troškinasi (+visokie lauro lapai, pipirai ir t.t.). Kas mėgsta gali pridėti >> paprikos, gvazdikėlių ir panašaus blogio :) >> Kai išsitroškina reikia išnešti į balkoną kad atšaltų. Ir tik kai visiškai >> atšąla reikia sudėti pjaustytą silkės file. Pastovi ta masė kelias val. >> šaldytuve ir su juoda duona superinis maistas. >> Arba dar galima prie silkės ir grybų pridėti - labai derinasi ir skanu. >> >> Kiti variantai jau čia buvo minėti :) >> >> >> Povilas explained on 2009.12.22 : >>> Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu stalui. >>> Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali buti >>> pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is anksto >>> dekoju! >> >>