Tema: Re: ka nors idomaus is silkes?
Autorius: martynas
Data: 2009-12-22 15:39:56
vienareikšmiškai silkė "pod shuboi"...


"BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message 
news:hgq8rq$uu6$1@trimpas.omnitel.net...
> Man "pramuša" toks receptas:
>
> - silkė (geriausia su galva ir pačiam išsidorot);
> - duona, tinkama kepimui (pvz. palangos);
> - svogūnai;
> - majonezas.
>
> 1. Silkę išdoroji, file supjaustai kubeliais.
> 2. Supjaustai duoną kubeliais ir pakepini (pvz. gruzdintuvėje) lyg keptum 
> duoną prie alaus, tik kad čia kubeliai ir nereikia česnako :)
> 3. Supjaustai pomidorą kubeliais, susmulkini svogūną.
> 4. Plataus indo dugną iškloji silkės kubeliais, tuomet pomidorais dengi 
> silkę, ant pomidorų barstai smulkintus svogūnus ir galiausiai viską 
> "užkloji" majonezu.
>
> Visų ingredientų proporcijos iš akies, bet iš esmės galima vadovautis 
> tokia taisykle: sluoksnis silkės, sluoksnis duonos, sluoksnis pomidorų, 
> svogūnas pagal mėgiamumą ir majonezas iš akies (geriau papildomai įsidėt, 
> jei trūksta, nei viskas skęstų tame majoneze)
>
> Yra niuansų: vieniems patinka "permirkusi" duona, o man pvz. kaip tik 
> patinka tik tik šviežiai paruoštas patiekalas. Todėl čia jau pačiam reikia 
> atsirinkti kuris variantas maloniau nuteikia ir arba iš anksto pasiruošti 
> patiekalą ir nuo pomidorų, majonezo leisti permirkti duonai arba galutinai 
> paruošti tik prieš patiekiant į stalą / prieš pakartotinai patiekiant.
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:hgq2g9$lan$1@trimpas.omnitel.net...
>> Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu stalui. 
>> Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali buti 
>> pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is anksto 
>> dekoju!
>