vienareikšmiškai silkė "pod shuboi"... "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message news:hgq8rq$uu6$1@trimpas.omnitel.net... > Man "pramuša" toks receptas: > > - silkė (geriausia su galva ir pačiam išsidorot); > - duona, tinkama kepimui (pvz. palangos); > - svogūnai; > - majonezas. > > 1. Silkę išdoroji, file supjaustai kubeliais. > 2. Supjaustai duoną kubeliais ir pakepini (pvz. gruzdintuvėje) lyg keptum > duoną prie alaus, tik kad čia kubeliai ir nereikia česnako :) > 3. Supjaustai pomidorą kubeliais, susmulkini svogūną. > 4. Plataus indo dugną iškloji silkės kubeliais, tuomet pomidorais dengi > silkę, ant pomidorų barstai smulkintus svogūnus ir galiausiai viską > "užkloji" majonezu. > > Visų ingredientų proporcijos iš akies, bet iš esmės galima vadovautis > tokia taisykle: sluoksnis silkės, sluoksnis duonos, sluoksnis pomidorų, > svogūnas pagal mėgiamumą ir majonezas iš akies (geriau papildomai įsidėt, > jei trūksta, nei viskas skęstų tame majoneze) > > Yra niuansų: vieniems patinka "permirkusi" duona, o man pvz. kaip tik > patinka tik tik šviežiai paruoštas patiekalas. Todėl čia jau pačiam reikia > atsirinkti kuris variantas maloniau nuteikia ir arba iš anksto pasiruošti > patiekalą ir nuo pomidorų, majonezo leisti permirkti duonai arba galutinai > paruošti tik prieš patiekiant į stalą / prieš pakartotinai patiekiant. > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:hgq2g9$lan$1@trimpas.omnitel.net... >> Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu stalui. >> Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali buti >> pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is anksto >> dekoju! >