Aš kasmet darau silkę su cinamonu, bet turbūt dažnas ją gamina, tai visi ir receptą žino. Šiemet draugė, gyvenanti Švedijoj, pasiūlė pagamint silkės su garstyčiom, nes ten ji tradiciškai valgoma. Susidūriau su tokia problema, kad ten reikia dėt saldžias garstyčias. TUrėjom namie Rusiškų, sakė vyras aštrios. Nusipirkau Marks&Spencers grūdėtų, tos irgi aštrios. Vakar nepatingėjau į maxima bazę nusibelst ieškot saldžių. Apžiūrėjau kokias 20 rūšių, ale visos buvo su užrašu Aštrios ir pan. Pagalvojau gal garstyčios su medum tai jau bus saldžios, nupirkau, o vyras sako pačios aštriausios šitos. Teko dėl Rusiškas, išėjo labai švelni ir skani. apie 450 g silkes 3 v.s. cukraus 1 a.s. druskos 1 v.s. raudonojo vyno acto 100 ml saldziu garstyciu 100 ml kukuruzu arba rapsu aliejaus 50 ml smulkintu krapu Silke supjaustyti 2 cm storio riekutem. Ismaisyti cukru, druska su actu, imaisyti garstycias, po to pamazu pilti alieju. Supilti krapus. Imaisyti silkes gabaliukus ir laikyti saldytuve 6-8 valandas. On 2009.12.22 11:11, Povilas wrote: > Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu > stalui. Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali > buti pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is > anksto dekoju! > > > >