Man "pramuša" toks receptas: - silkė (geriausia su galva ir pačiam išsidorot); - duona, tinkama kepimui (pvz. palangos); - svogūnai; - majonezas. 1. Silkę išdoroji, file supjaustai kubeliais. 2. Supjaustai duoną kubeliais ir pakepini (pvz. gruzdintuvėje) lyg keptum duoną prie alaus, tik kad čia kubeliai ir nereikia česnako :) 3. Supjaustai pomidorą kubeliais, susmulkini svogūną. 4. Plataus indo dugną iškloji silkės kubeliais, tuomet pomidorais dengi silkę, ant pomidorų barstai smulkintus svogūnus ir galiausiai viską "užkloji" majonezu. Visų ingredientų proporcijos iš akies, bet iš esmės galima vadovautis tokia taisykle: sluoksnis silkės, sluoksnis duonos, sluoksnis pomidorų, svogūnas pagal mėgiamumą ir majonezas iš akies (geriau papildomai įsidėt, jei trūksta, nei viskas skęstų tame majoneze) Yra niuansų: vieniems patinka "permirkusi" duona, o man pvz. kaip tik patinka tik tik šviežiai paruoštas patiekalas. Todėl čia jau pačiam reikia atsirinkti kuris variantas maloniau nuteikia ir arba iš anksto pasiruošti patiekalą ir nuo pomidorų, majonezo leisti permirkti duonai arba galutinai paruošti tik prieš patiekiant į stalą / prieš pakartotinai patiekiant. "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hgq2g9$lan$1@trimpas.omnitel.net... > Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu stalui. > Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali buti > pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is anksto > dekoju!