Tema: Re: ka nors idomaus is silkes?
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-12-22 18:22:49
a ten butinai ja taip laistyt tuom actiniu reikalu? gal galima ir taip
valgyt su bulbem pvz?
nors vistiek irgi nekosherishkai ;)
"foxaz" <foxaz@foxaz.lt> wrote in message
news:hgqr8e$opd$1@trimpas.omnitel.net...
> oj pleee... koki recepta priminei atsimenu vaikystei tokia kepta silke pas
> a.a. probobute valgydavau kaime! butinai reiks pasidaryt! Aciu! :)
>
>
> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:hgqmgu$jks$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>>
>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> parašė naujienų
>> news:hgq2g9$lan$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu
>>> stalui. Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali
>>> buti pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is
>>> anksto dekoju!
>>
>> Mano a.a. močiutė darydavo marinuotą keptą silkę.
>> T.y. silkės filė pjaustoma gabaliukais, voliojama kiaušinyje, miltuose ir
>> iškepama petelnėj.
>> Išverdamas "standartinis" marinatas (vanduo, druska, cukrus, actas,
>> pipirai, gvazdikėliai, svogūnai, morkos ir pan. pagal skonį) ir užpilamas
>> ant silkės. Palaikoma.
>>
>> Vokietijoj valgiau taip paruoštą silkę pirktą kaip konservą Lidle.
>
>