Na, man termiškai apdorota silkė - ne silkė, todėl visi mano daromi receptai su žalias silkes file: 1) Turbūt visi žino silke po patalu: sluoksniais virti supjaustyti kiaušiniai, silkės file pjaustyta ~0,5cm pločio gabaliukais, supjaustyti svogūnai, supjaustyti obuoliai (aš dažniau darau be obuolių), majonezas, virti tarkuoti burokai ir t.t Superinis patiekalas, o variacijų interneta be galo daug. 2) Pusžiediais pjaustyti kepinti aliejuje svogūnai. Kai jie iškepa pridedama ant burokinės tarkos pjaustytų morkų (maždaug vienodom dalim ir abiejų gausiai). Kai morkos iškepa - dedasi pomidorų padažas ir viskas troškinasi (+visokie lauro lapai, pipirai ir t.t.). Kas mėgsta gali pridėti paprikos, gvazdikėlių ir panašaus blogio :) Kai išsitroškina reikia išnešti į balkoną kad atšaltų. Ir tik kai visiškai atšąla reikia sudėti pjaustytą silkės file. Pastovi ta masė kelias val. šaldytuve ir su juoda duona superinis maistas. Arba dar galima prie silkės ir grybų pridėti - labai derinasi ir skanu. Kiti variantai jau čia buvo minėti :) Povilas explained on 2009.12.22 : > Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu stalui. Tai > ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali buti pabode, tai > noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is anksto dekoju!