Tema: Re: ka nors idomaus is silkes?
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-12-23 22:46:23
tai kad tos kur parashyta ashtrios tai visai neashtrios.
ashtrios ishvis depicitas.
kiek normalesnes tai tik suslaviceus ashtrios.
o dizono pvz tai visai visai neashtrios, taipat ir grudetos ;)

"Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message 
news:hgtm9p$rdm$1@trimpas.omnitel.net...
> Aš kasmet darau silkę su cinamonu, bet turbūt dažnas ją gamina, tai visi 
> ir receptą žino.
>
> Šiemet draugė, gyvenanti Švedijoj, pasiūlė pagamint silkės su garstyčiom, 
> nes ten ji tradiciškai valgoma. Susidūriau su tokia problema, kad ten 
> reikia dėt saldžias garstyčias. TUrėjom namie Rusiškų, sakė vyras aštrios. 
> Nusipirkau Marks&Spencers grūdėtų, tos irgi aštrios. Vakar nepatingėjau į 
> maxima bazę nusibelst ieškot saldžių. Apžiūrėjau kokias 20 rūšių, ale 
> visos buvo su užrašu Aštrios ir pan. Pagalvojau gal garstyčios su medum 
> tai jau bus saldžios, nupirkau, o vyras sako pačios aštriausios šitos. 
> Teko dėl Rusiškas, išėjo labai švelni ir skani.
> apie 450 g silkes
> 3 v.s. cukraus
> 1 a.s. druskos
> 1 v.s. raudonojo vyno acto
> 100 ml saldziu garstyciu
> 100 ml kukuruzu arba rapsu aliejaus
> 50 ml smulkintu krapu
>
> Silke supjaustyti 2 cm storio riekutem. Ismaisyti cukru, druska su actu, 
> imaisyti garstycias, po to pamazu pilti alieju. Supilti krapus. Imaisyti 
> silkes gabaliukus ir laikyti saldytuve 6-8 valandas.
>
>
>
> On 2009.12.22 11:11, Povilas wrote:
>> Prisizadejau uosvienei, kad as nupirksiu ir paruosiu silkes Kuciu
>> stalui. Tai ka anksciau darydavau,jau ir paciam nusibodo ir kitiems gali
>> buti pabode, tai noreciau isgirsti kitu patarimu - inesti naujoviu. Is
>> anksto dekoju!
>>
>>
>>
>>
>