tik jau nepasakok pasakų. Gyvenimas verčia ėsti 'užsienietišką' jautieną ir niekuo ji ne kitokia, nei buvo Lietuvoj. Tik daaaug brangesnė. O jeigu tu čia kalbi apie marmurinę ar kažkokią ypatinga, tai ji neįperkama. Ir leituvišką jautiena puikiausiai galima gaminti, ir steikus, ir suktinukus ir tuo labiau troškinį "007" <nera@muilo.nu> wrote in message news:hri5fu$cab$1@trimpas.omnitel.net... > durniu laivas... atsiminkit viena dalyka... Lietuvoje visa jautiena yra > pieniniu karviu mesos, jei nori troskink nors ir para ji bus kieta. Tikra > jautiena yra tik mesiniu galviju, kuri yra brangi ir mums lietuviam > neiperkama. Ukininkai Lietuvoje tokia mesa eksportuoja... todel sekmes > medziokleje uzsienyje :DD > > > "Night" <vkumpikas@**gmail.com> wrote in message > news:Xns9D68654E686D6vytistbslt@194.176.32.141... >> Uzsi#$sau kauriauti - niekaip nesigauna padoraus torskinio padaryti - >> pastoviai mesa kieta. Perku >> jautiena is patikrinto mesininko - patikrinto, nes pazistamas seniai, imu >> is jo ispjova ir su ja viskas ok. >> Troskiniui bandziau mente, krutinele - nu fig, kieta arba gumine gaunasi. >> Paklausiau uosvienes, kaip ji >> guliasa daro - sako is kumpio. Nu ok, nusipirkau kumpio. Supjaustau >> tokiais 2x2 - 2x1 cm gabaleliais, ant >> keptuves, apkepu (beje, po apkepimo tie gabaliukai tokie "medium rare" >> visai skanus ir nekieti buvo :) ) su >> siek tiek druskos, siek tiek prieksoniu, dedu i troskintuva su morkytem >> ir svogunais ir siek tiek vandes >> (supykau ant sultinio kubeliu - yra E621) uzvoziu dangti, ant mazos >> ugnies apie valanda troskinu - kieta, >> dar pusvalandi - minkstesne, bet vis tiek nekas, pridedu paprikos ir >> suverciu skarbonke pomirodu >> konservuotu,dar valanda - vis tiek norimo rezultato nepasiekiau. >> Rezultate gavosi ~3 valandas... Bet kad >> gautrusi tokia trapi, kaip guliasas ir turetu buti - nu niekaip. Kur >> darau esmine klaida? >> >> Is karto prasom atmesti sena ar netikusia (karves) mesa - zalia ji buvo >> normali, pakankamai minksta ir >> skani - ragavau :) > >