Tema: Re: Troskinys "how to"?
Autorius: yolacka
Data: 2010-05-02 23:29:48
nemanau kad yra bedu.. tik jautiena steikui turi buti brandinta maziausiai 
savaite..
tai jeigu shviezia ar uzsaldyta ir vel atishildyta mesa valgai tai aisku 
neskanu

o Shveicarijoj ar Prancuzijoje gera steikine mesyte nezmonishkus pinigus 
kainuoja


"trickyvic" <meilas@meilas.lt> a écrit dans le message de groupe de 
discussion : hri9j9$eq9$1@trimpas.omnitel.net...
> Ikisiu savo kapeika, kad su lietuviska jautiena yra bedu, nezinau kaip 
> galima gaminti steika is lietuviskos jautienos ( gausis kepta jautiena, 
> bet ne steikas), jei normalus steikas dazniausiai gaunamas is tokiu 
> veisliu kaip belgium blue, angus, welsh black ir urugvajaus veisles, kur 
> ta jautiena beveik zalia gali valgyti kuri yra tokia minksta kad ja 
> nekepta nevirta gali pirstais plesyti, deje as tokiu gabaliuku Lietuvoj 
> nesu mates, kaip bebutu gaila tik uzsienyje o ir galu gale pas mus 
> jautienos valgymo bei gaminimo tradiciju nelabai rasta, kiauliaedziai 
> esame :)
>
> Linas Petkevičius wrote:
>> O ka tu ėdi?
>>
>>
>>
>> "007" <nera@muilo.nu> wrote in message 
>> news:hri6cl$cub$1@trimpas.omnitel.net...
>>> man nesvarbu ka jus edat... sakau kaip yra... troskinkit, kepkit, 
>>> darykit kaip Jums patiknka...
>>>
>>> "007" <nera@muilo.nu> wrote in message 
>>> news:hri5fu$cab$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> durniu laivas... atsiminkit viena dalyka... Lietuvoje visa jautiena yra 
>>>> pieniniu karviu mesos, jei nori troskink nors ir para ji bus kieta. 
>>>> Tikra jautiena yra tik mesiniu galviju, kuri yra brangi ir mums 
>>>> lietuviam neiperkama. Ukininkai Lietuvoje tokia mesa eksportuoja... 
>>>> todel sekmes medziokleje uzsienyje :DD
>>>>
>>>>
>>>> "Night" <vkumpikas@**gmail.com> wrote in message 
>>>> news:Xns9D68654E686D6vytistbslt@194.176.32.141...
>>>>> Uzsi#$sau kauriauti - niekaip nesigauna padoraus torskinio padaryti - 
>>>>> pastoviai mesa kieta. Perku
>>>>> jautiena is patikrinto mesininko - patikrinto, nes pazistamas seniai, 
>>>>> imu is jo ispjova ir su ja viskas ok.
>>>>> Troskiniui bandziau mente, krutinele - nu fig, kieta arba gumine 
>>>>> gaunasi. Paklausiau uosvienes, kaip ji
>>>>> guliasa daro - sako is kumpio. Nu ok, nusipirkau kumpio. Supjaustau 
>>>>> tokiais 2x2 - 2x1 cm gabaleliais, ant
>>>>> keptuves, apkepu (beje, po apkepimo tie gabaliukai tokie "medium rare" 
>>>>> visai skanus ir nekieti buvo :) ) su
>>>>> siek tiek druskos, siek tiek prieksoniu, dedu i troskintuva su 
>>>>> morkytem ir svogunais ir siek tiek vandes
>>>>> (supykau ant sultinio kubeliu - yra E621) uzvoziu dangti, ant mazos 
>>>>> ugnies apie valanda troskinu - kieta,
>>>>> dar pusvalandi - minkstesne, bet vis tiek nekas, pridedu paprikos ir 
>>>>> suverciu skarbonke pomirodu
>>>>> konservuotu,dar valanda - vis tiek norimo rezultato nepasiekiau. 
>>>>> Rezultate gavosi ~3 valandas... Bet kad
>>>>> gautrusi tokia trapi, kaip guliasas ir turetu buti - nu niekaip. Kur 
>>>>> darau esmine klaida?
>>>>>
>>>>> Is karto prasom atmesti sena ar netikusia (karves) mesa - zalia ji 
>>>>> buvo normali, pakankamai minksta ir
>>>>> skani - ragavau :)
>>>>
>>>>
>>>
>>>