nemanau kad yra bedu.. tik jautiena steikui turi buti brandinta maziausiai savaite.. tai jeigu shviezia ar uzsaldyta ir vel atishildyta mesa valgai tai aisku neskanu o Shveicarijoj ar Prancuzijoje gera steikine mesyte nezmonishkus pinigus kainuoja "trickyvic" <meilas@meilas.lt> a écrit dans le message de groupe de discussion : hri9j9$eq9$1@trimpas.omnitel.net... > Ikisiu savo kapeika, kad su lietuviska jautiena yra bedu, nezinau kaip > galima gaminti steika is lietuviskos jautienos ( gausis kepta jautiena, > bet ne steikas), jei normalus steikas dazniausiai gaunamas is tokiu > veisliu kaip belgium blue, angus, welsh black ir urugvajaus veisles, kur > ta jautiena beveik zalia gali valgyti kuri yra tokia minksta kad ja > nekepta nevirta gali pirstais plesyti, deje as tokiu gabaliuku Lietuvoj > nesu mates, kaip bebutu gaila tik uzsienyje o ir galu gale pas mus > jautienos valgymo bei gaminimo tradiciju nelabai rasta, kiauliaedziai > esame :) > > Linas Petkevičius wrote: >> O ka tu ėdi? >> >> >> >> "007" <nera@muilo.nu> wrote in message >> news:hri6cl$cub$1@trimpas.omnitel.net... >>> man nesvarbu ka jus edat... sakau kaip yra... troskinkit, kepkit, >>> darykit kaip Jums patiknka... >>> >>> "007" <nera@muilo.nu> wrote in message >>> news:hri5fu$cab$1@trimpas.omnitel.net... >>>> durniu laivas... atsiminkit viena dalyka... Lietuvoje visa jautiena yra >>>> pieniniu karviu mesos, jei nori troskink nors ir para ji bus kieta. >>>> Tikra jautiena yra tik mesiniu galviju, kuri yra brangi ir mums >>>> lietuviam neiperkama. Ukininkai Lietuvoje tokia mesa eksportuoja... >>>> todel sekmes medziokleje uzsienyje :DD >>>> >>>> >>>> "Night" <vkumpikas@**gmail.com> wrote in message >>>> news:Xns9D68654E686D6vytistbslt@194.176.32.141... >>>>> Uzsi#$sau kauriauti - niekaip nesigauna padoraus torskinio padaryti - >>>>> pastoviai mesa kieta. Perku >>>>> jautiena is patikrinto mesininko - patikrinto, nes pazistamas seniai, >>>>> imu is jo ispjova ir su ja viskas ok. >>>>> Troskiniui bandziau mente, krutinele - nu fig, kieta arba gumine >>>>> gaunasi. Paklausiau uosvienes, kaip ji >>>>> guliasa daro - sako is kumpio. Nu ok, nusipirkau kumpio. Supjaustau >>>>> tokiais 2x2 - 2x1 cm gabaleliais, ant >>>>> keptuves, apkepu (beje, po apkepimo tie gabaliukai tokie "medium rare" >>>>> visai skanus ir nekieti buvo :) ) su >>>>> siek tiek druskos, siek tiek prieksoniu, dedu i troskintuva su >>>>> morkytem ir svogunais ir siek tiek vandes >>>>> (supykau ant sultinio kubeliu - yra E621) uzvoziu dangti, ant mazos >>>>> ugnies apie valanda troskinu - kieta, >>>>> dar pusvalandi - minkstesne, bet vis tiek nekas, pridedu paprikos ir >>>>> suverciu skarbonke pomirodu >>>>> konservuotu,dar valanda - vis tiek norimo rezultato nepasiekiau. >>>>> Rezultate gavosi ~3 valandas... Bet kad >>>>> gautrusi tokia trapi, kaip guliasas ir turetu buti - nu niekaip. Kur >>>>> darau esmine klaida? >>>>> >>>>> Is karto prasom atmesti sena ar netikusia (karves) mesa - zalia ji >>>>> buvo normali, pakankamai minksta ir >>>>> skani - ragavau :) >>>> >>>> >>> >>>