Tefloną ne plaut kenkia, bet kaitint - nu čia jei nori mėsos šmotą ant tikrai karštos keptuvės šleptelt, tada reikia špyžiaus ar plieno ;] O šiaip tai yra bene pati slidžiausia medžiaga - statybose po plieninėm konstrukcijom teflono plokšteles deda, kur yra temperatūriniai vaikščiojimai ir dideli svoriai. Tik tiek kad kažkaip nelabai laiko mechaninio poveikio - atrodo ir saugojom, su medinėm mentelėm vartėm, bet vistiek parėjo nachren tefalis. Tai arba naudot nemokam, arba brokas papuolė. 2015.07.10 15:35, CodeC rašė: > as plaunu ta pacia tefal su svelnia kempinele ir indu plovikliu jau nzn > kiek metu. nusipirkau dar viena tokia pacia neseniai, nes vienos per > mazai. abi kepa taip pat gerai. skarda irgi jau kokie 6+metai. tai > teflonas pazeistas tik ten, kur su peiliu irezta. irgi plaunu taip pat. > tai nzn kodel nesveika plauti teflona? neplaunu karstos, nesveiciu kazko > prilipusio, o pamerkiu ir isplaunu siek tiek veliau. > nes nu kaip kepti blynus ir valgyt su uogiene, kai pries tai keptuvej > kepe zuvis ar svogunai su lasiniais? skaniai gautis turetu... > skardoj irgi, pyragas po keptos vistos turetu 'su prieskoniais gautis'. > > On 07/10/2015 03:30 PM, Paulius Zaleckas wrote: >> Teflona apskritai plaut nesveika, as su popieriniu ranksluosciu pravalau >> ja ir viskas. >> >> On 07/10/2015 03:24 PM, CodeC wrote: >>> gal. as pilu sauksta aliejaus i pacia tesla ir kepdamas nepilu >>> papildomai isvis. taip issikepu MAN skaniausius blynus. imirkusiu >>> riebalais negaliu pakest ir daugiau dvieju nesuvalgau nes bloga darosi >>> :) bet cia biski OT jau, nes jei i tema, tai nei teflono, nei ketaus i >>> indaplove kisti negalima. >>> >>> On 07/10/2015 03:21 PM, Dainiushas wrote: >>>> na blynai tai puikiai ant špižiaus iškepa, šaukšto aliejaus reikia ant >>>> nemažo kiekio tešlos. čia jau gal skonio klausimas, kažkada kepiau ant >>>> dviejų keptuvių, vienareikšmiškai buvo nubalsuota už špižių :-) >>>> >>>> On 7/10/2015 3:08 PM, CodeC wrote: >>>>> turiu ir as spizine. dulka rusy. >>>>> daryk ten dangas kokias nori. dega prie jos vistiek. blynai taip >>>>> skaniai, sausai, be riebalu iskepa tik ant teflono. pyragai graziai >>>>> apkepa ir nepridega tik tefloninej formoj ir skardoj. keptos bulves >>>>> nepridega tik ant teflono, kepama zuvis nepridega tik ant teflono. >>>>> netiki - darom myta su blynais, bulvem, zuvim ir alum :) >>>>> >>>>> On 07/10/2015 02:56 PM, Dainiushas wrote: >>>>>> vistiek bbd tie teflonai, nupirkau špižinę keptuvę, kitos kažkur >>>>>> giliai >>>>>> dulka jau du metai. >>>>>> >>>>>> On 7/10/2015 2:31 PM, CodeC wrote: >>>>>>> tefal teflonas laiko tiek, kad nusibosta. jeigu nesveiti su >>>>>>> siurkscia >>>>>>> kempineles puse, nebraizai irankiais ir neplauni indaplovej. va ir >>>>>>> patvirtinai, kad brangaus ir gero indo atsisaket del indaploves. >>>>>>> >>>>>>> On 07/10/2015 02:20 PM, bzik wrote: >>>>>>>> teflono atsisakėm dėl nepasiteisinusių lūkesčių. Normalesnės >>>>>>>> kainuoja >>>>>>>> daug, o laiko trumpai. Užknisa saugojimas nuo subraižymo, nors >>>>>>>> laike >>>>>>>> vis >>>>>>>> tiek sudyla. Visokia keramika po kiek laiko taip pat pradeda svilt. >>>>>>>> Todėl ūkyje liko špižinė keptuvė ir pora plieninių. Savo minusų >>>>>>>> turi, >>>>>>>> bet vieną kartą nupirkus (už tuos pačius pinigus ką po poros metų >>>>>>>> meti >>>>>>>> lauk), dar ir anūkams bus tinkamos. >>>>>>>> >>>>>>>> Nežinau ką ir kaip jūs gaminat, kad plaut nėra ką. Pas mus >>>>>>>> indaplovė >>>>>>>> prisikrauna per dieną, neskaitant to, kas rankomis išplaunama. Tad >>>>>>>> kalba >>>>>>>> eina ne apie porą lėkščių ar puodelių. Žmona mėgsta gaminti ir tai >>>>>>>> generuoja indų kiekį. Dėl vietos galva neskauda. 7m ilgio >>>>>>>> stalviršyje >>>>>>>> ja >>>>> >>>> >> >