Tema: Re: indaplove - naudota vs nauja
Autorius: spakainas
Data: 2015-07-10 15:41:05
Tefloną ne plaut kenkia, bet kaitint - nu čia jei nori mėsos šmotą ant 
tikrai karštos keptuvės šleptelt, tada reikia špyžiaus ar plieno ;]
O šiaip tai yra bene pati slidžiausia medžiaga - statybose po plieninėm 
konstrukcijom teflono plokšteles deda, kur yra temperatūriniai 
vaikščiojimai ir dideli svoriai.
Tik tiek kad kažkaip nelabai laiko mechaninio poveikio - atrodo ir 
saugojom, su medinėm mentelėm vartėm, bet vistiek parėjo nachren 
tefalis. Tai arba naudot nemokam, arba brokas papuolė.

2015.07.10 15:35, CodeC rašė:
> as plaunu ta pacia tefal su svelnia kempinele ir indu plovikliu jau nzn
> kiek metu. nusipirkau dar viena tokia pacia neseniai, nes vienos per
> mazai. abi kepa taip pat gerai. skarda irgi jau kokie 6+metai. tai
> teflonas pazeistas tik ten, kur su peiliu irezta. irgi plaunu taip pat.
> tai nzn kodel nesveika plauti teflona? neplaunu karstos, nesveiciu kazko
> prilipusio, o pamerkiu ir isplaunu siek tiek veliau.
> nes nu kaip kepti blynus ir valgyt su uogiene, kai pries tai keptuvej
> kepe zuvis ar svogunai su lasiniais? skaniai gautis turetu...
> skardoj irgi, pyragas po keptos vistos turetu 'su prieskoniais gautis'.
>
> On 07/10/2015 03:30 PM, Paulius Zaleckas wrote:
>> Teflona apskritai plaut nesveika, as su popieriniu ranksluosciu pravalau
>> ja ir viskas.
>>
>> On 07/10/2015 03:24 PM, CodeC wrote:
>>> gal. as pilu sauksta aliejaus i pacia tesla ir kepdamas nepilu
>>> papildomai isvis. taip issikepu MAN skaniausius blynus. imirkusiu
>>> riebalais negaliu pakest ir daugiau dvieju nesuvalgau nes bloga darosi
>>> :) bet cia biski OT jau, nes jei i tema, tai nei teflono, nei ketaus i
>>> indaplove kisti negalima.
>>>
>>> On 07/10/2015 03:21 PM, Dainiushas wrote:
>>>> na blynai tai puikiai ant špižiaus iškepa, šaukšto aliejaus reikia ant
>>>> nemažo kiekio tešlos. čia jau gal skonio  klausimas, kažkada kepiau ant
>>>> dviejų keptuvių, vienareikšmiškai  buvo nubalsuota už špižių :-)
>>>>
>>>> On 7/10/2015 3:08 PM, CodeC wrote:
>>>>> turiu ir as spizine. dulka rusy.
>>>>> daryk ten dangas kokias nori. dega prie jos vistiek. blynai taip
>>>>> skaniai, sausai, be riebalu iskepa tik ant teflono. pyragai graziai
>>>>> apkepa ir nepridega tik tefloninej formoj ir skardoj. keptos bulves
>>>>> nepridega tik ant teflono, kepama zuvis nepridega tik ant teflono.
>>>>> netiki - darom myta su blynais, bulvem, zuvim ir alum :)
>>>>>
>>>>> On 07/10/2015 02:56 PM, Dainiushas wrote:
>>>>>> vistiek bbd tie teflonai, nupirkau špižinę keptuvę, kitos kažkur
>>>>>> giliai
>>>>>> dulka jau du metai.
>>>>>>
>>>>>> On 7/10/2015 2:31 PM, CodeC wrote:
>>>>>>> tefal teflonas laiko tiek, kad nusibosta. jeigu nesveiti su
>>>>>>> siurkscia
>>>>>>> kempineles puse, nebraizai irankiais ir neplauni indaplovej. va ir
>>>>>>> patvirtinai, kad brangaus ir gero indo atsisaket del indaploves.
>>>>>>>
>>>>>>> On 07/10/2015 02:20 PM, bzik wrote:
>>>>>>>> teflono atsisakėm dėl nepasiteisinusių lūkesčių. Normalesnės
>>>>>>>> kainuoja
>>>>>>>> daug, o laiko trumpai. Užknisa saugojimas nuo subraižymo, nors
>>>>>>>> laike
>>>>>>>> vis
>>>>>>>> tiek sudyla. Visokia keramika po kiek laiko taip pat pradeda svilt.
>>>>>>>> Todėl ūkyje liko špižinė keptuvė ir pora plieninių. Savo minusų
>>>>>>>> turi,
>>>>>>>> bet vieną kartą nupirkus (už tuos pačius pinigus ką po poros metų
>>>>>>>> meti
>>>>>>>> lauk), dar ir anūkams bus tinkamos.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Nežinau ką ir kaip jūs gaminat, kad plaut nėra ką. Pas mus
>>>>>>>> indaplovė
>>>>>>>> prisikrauna per dieną, neskaitant to, kas rankomis išplaunama. Tad
>>>>>>>> kalba
>>>>>>>> eina ne apie porą lėkščių ar puodelių. Žmona mėgsta gaminti ir tai
>>>>>>>> generuoja indų kiekį. Dėl vietos galva neskauda. 7m ilgio
>>>>>>>> stalviršyje
>>>>>>>> ja
>>>>>
>>>>
>>
>