On 2015-07-10 14:01, Laimis wrote: > > Tai gadina ta indaplovė stiklą ar ne? Teoriškai įdomi tema, ir jei tikrai gadina, tai kokios to tikslios priežastys? Bet kuriuo atveju, indaplovės patogumas visiškai sunaikina tokį argumentą, kaip viena kita į porą metų sugadinta taurė. Ką aš pats esu pastebėjęs dėl "taurių gadinimo". Vyną šeimoje vartojam kaip kokie prancūzai ar italai, t.y. kaip maisto produktą ir beveik kasdien. Todėl taurės pastoviai plaunamos indaplovėje. Pastebėjimai: Vietoje su labai prasta vandens kokybe (vanduo labai kietas, daug geležies) indaplove (electrolux) praktiškai nebuvo įmanoma naudotis. Kad ir kokias 69in1 tabletes bekištum, rezultatas apgailėtinas. Perėjus ant trikomponentės plovimo sistemos (druska + milteliai + skalavimo skystis) situacija ŽENKLIAI pagerėjo, t.y. tavo priimtina. Per šešis metus "susigadino" gal kokios 5-6 dažniausiai naudojamos IKEA taurės. Ar tai rimta problema? Taip, jei IKEA nėra greta :] O šiaip, tai išmeti jas ir nusiperki naują komplektą. Kas kelis metus tai atlikti tikrai gali net ir menkas pajamas gaunantis žmogus. Dabar dėl to "gadinimo" ir kodėl aš jį parašiau kabutėse. Aš tiesiog neįsitikinęs ar tai yra sugadinimas, nes pats pamačiau, jog stiklinis indas, kuris buvo "sugadintas" mano nupasakotoje vietoje su prasta vandens kokybe, staiga tapo vėl skaidrus kaip krištolas kitoje vietoje su puikia vandens kokybe ir nauja aukščiausios klasės indaplove. Turiu kelis stiklinius espresso puodelius, kurie irgi jau atrodė "apgadinti". Bent jau tuos stiklo "išgraužimus" nepavykdavo pašalinti net plaunant rankomis su "fairy". Vakar ištraukiau juos iš naujos indaplovės, kuri naudoja iš grežinio paimtą ir minkštinimo filtro suminkštintą vandenį ir nustebęs matau, jog puodeliai IDEALIAI švarūs 8-/ Dabar net pasigailėjau, jog išmečiau visai neseniai vieną "sugadintą" taurę, būčiau ir su ją eksperimentą pravedęs. Tai, va, ir suprask kaip ten yra su tuo gadinimu...