Ikišiu ir aš savo šnipą :) Dėl ketaus, tai reikia jamti arba jau paruoštą (skepšul ir pan.) arba pačiam pradžioje pavargti ir paruošti, ir tada nedegs ir tarnaus melejoną metų, tik negalima palikinėti maisto joje ilgėliau. tefalo super buper tefloninės keptuvės laiko, bet, intensyviai naudojamos, jau po metų praranda dalį savo žavesio, kad atlaikytų 3 metus, tai reikia turbūt smarkiai rečiau naudoti arba kepti nedidelėje temperatūroje :) o jei į temą, tai puodų ir keptuvių neplaunu indaplovėje (netelpa), nebent mažą puodą, po manų košės virimo :) O dėl indų gadinimosi, tai kokiu būdu jie "susidrasko" indaplovėje neįsivaizduoju, visos lėkštės, įrankiai (mediniais kotais nevirškinu, todėl ir neturiu tokių), stiklinės, fužeriai nepakitę. Peilių indaplovėje neplaunu ir kitiems neleidžiu, nes pats juos galandu :) keptuves plaunu tik kanopom (ir niekada nenaudoju "feirių") Dėl plovimo rankomis, tai galima, tačiau kai vanduo karštas ne visada iš karto atbėga, tai paprasčiau įsigyti indaplovę ir taip lėkštes plauti :) Dėl pigumo... nu tikrai kažkaip nemanau, kad čia ta vieta, kur galima kažką sutaupyti. > turiu ir as spizine. dulka rusy. > daryk ten dangas kokias nori. dega prie jos vistiek. blynai taip skaniai, > sausai, be riebalu iskepa tik ant teflono. pyragai graziai apkepa ir > nepridega tik tefloninej formoj ir skardoj. keptos bulves nepridega tik ant > teflono, kepama zuvis nepridega tik ant teflono. > netiki - darom myta su blynais, bulvem, zuvim ir alum :) > > On 07/10/2015 02:56 PM, Dainiushas wrote: >> vistiek bbd tie teflonai, nupirkau špižinę keptuvę, kitos kažkur giliai >> dulka jau du metai. >> >> On 7/10/2015 2:31 PM, CodeC wrote: >>> tefal teflonas laiko tiek, kad nusibosta. jeigu nesveiti su siurkscia >>> kempineles puse, nebraizai irankiais ir neplauni indaplovej. va ir >>> patvirtinai, kad brangaus ir gero indo atsisaket del indaploves. >>> >>> On 07/10/2015 02:20 PM, bzik wrote: >>>> teflono atsisakėm dėl nepasiteisinusių lūkesčių. Normalesnės kainuoja >>>> daug, o laiko trumpai. Užknisa saugojimas nuo subraižymo, nors laike vis >>>> tiek sudyla. Visokia keramika po kiek laiko taip pat pradeda svilt. >>>> Todėl ūkyje liko špižinė keptuvė ir pora plieninių. Savo minusų turi, >>>> bet vieną kartą nupirkus (už tuos pačius pinigus ką po poros metų meti >>>> lauk), dar ir anūkams bus tinkamos. >>>> >>>> Nežinau ką ir kaip jūs gaminat, kad plaut nėra ką. Pas mus indaplovė >>>> prisikrauna per dieną, neskaitant to, kas rankomis išplaunama. Tad kalba >>>> eina ne apie porą lėkščių ar puodelių. Žmona mėgsta gaminti ir tai >>>> generuoja indų kiekį. Dėl vietos galva neskauda. 7m ilgio stalviršyje >>>> ja