danke :* o su kewliena tai turbut panashei kaip su aviena? dzin kad nekosherishkai bet uztat tautishkai ;) "ALORA" wrote in message news:jfbn59$r47$1@trimpas.omnitel.net... Detalej nežinau, darau iš akies :) jami jautienos gabaliukus, gerai apkepini ant riebalo, pridedi prieskonių ir druskos (aš paprastai dar iš vakaro kokiam marinate juos paraugiu). Avienos tokiu atveju nekepinu, bet irghi marinuoju. Mėsą maišau su stambiai tarkuotom morkom, šiek tiek pasmulkintais česnakais (skiltelę į 6 dalis ar pan.). Girdėjau, kad žmonės deda pomidorų, bet aš nededu. Tada viską dar paprieskokinu, pvz., adžika. Tada jamu ryžius (kokie patinka). Ryžius norimu santykiu maišau su mėsos mase. Mano norimas santykis - 1 dalis mėsos (arba daugiau) ir 2 ryžių (arba mažiau.. geriau mažiau :) Visas fintas daba yra sudėti tinkamas porcijas į indelius, kad nepersipiltų skystis. Matematika tokia: ryžiams reikia 3x tokio kiekio H2O, tad masės dedu ne daugiau nei trečdalį indelio, tada pilu karštą sūdytą vandenį, bet iki kaklelio. tada - į karštą orkaitę 1,5-2 val. Orkaitė 200 laipsnių. Mano indeliai balto taškuoto molio, nežinau, ar tai turi skirtumo procesui. Po indeliais reik pakloti popierių, bo vis tiek skysčio gali išsitaškyti. Tai čia tokia oficiali versija :) kadangi mūsų mėgiamiausias variantas yra su aviena ir nešlifuotais ryžiais, maišytais su laukiniais, tai jam apkepinu avieną, apverdu ryžius, nukošiu, tada procesas kaip pirmiau. Dedu gerą pusę indelio mišinio, užpilu sūdytu vandeniu iki kaklelio ir po 30-40 minučių turiu gatavą. Ryžiai gaunasi biresni. Bet šiaip, kaip ne gurmanė, skonio skirtumo nejaučiu. Norint gauti user-friendly variantą, paskutines 10-15 minučių galima palikti išjungtoje orkaitėje, kad kiek pravėstų "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:jfbh43$h4t$1@trimpas.omnitel.net... > mintis. dawai rashykite instrukcyje. detalei plz ;) > > "ALORA" wrote in message news:jfbg8l$foi$1@trimpas.omnitel.net... > > aš plovą su jautiena gaminu moliniuose porcijiniuose čenakų indeliuose > orkaitėj. Bet gerų 2 val. reikia. Jeigu jautieną iš pradžių > apkepinu, pakanka 1,5 val. > >