Na, va plovas įvyko! Oras tikrai pasitaikė geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nešalta buvo. Tai viskas puikiai pavyko. Dėjau lajų, kuris buvo ant mano pirkto kumpio ir net kaitinau kaulą :) Kadangi nebuvo baisiai šalta tai ir plovas nestingo, nešalo, o skonis tai nuostabus gavosi :) Morkos dar neblogos pasitaikė, nes pridavė saldumo plovui, o tai yra gerai, kiek skaitinėjau tai geltonos dėl to morkos dedamos - jos saldesnės (maniškės aišku oranžinės buvo). Šiaip galiu drąsiai tvirtinti, kad su aviena žymiai skaniau, bet gal man šviežia pasitaikė (pirkau Ulonų turguj š. miestelyje) Nes ir zirvaką troškinau ~45minutes ir jau minkšta mėsa buvo, o po ryžių pusvalanduko iš vis minkštutė patapo. Žodžiu 8ltr špižinio puodo plovo užteko 7niems žmonėms. Labai jau visi alkani po 3jų valandų pasakojimų apie Uzbekus buvo :D Dabar beliko dvi svajonės - nuvažiuot į Uzbekistaną paragaut plovo ir iš kažkur gauti dev-zira. Nes Maskvos ešopas nesveiką kainą užsikėlęs su pristatymu išeina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiška nesąmonė. On 2012.01.20 07:39, azero wrote: > Sveiki, > > Iki šiol darydavau plovą su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesnį kumpį. > Bet nusprendžiau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - iš > kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako > paruošimo laikas) Paprastai troškinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu > mėsos kietumą ir jei jautiena dar kieta, pusvalandžiui dar patroškinu). > O kaip su aviena, ar ji minkštesnė? > > P.S. O kaip jei naudot vištieną? Juk po valandos troškinimo, mano > nuomone, iš vištienos mėsos gali nieko nelikt :) > > -- > Vaidas