Tema: Re: Plovas su aviena
Autorius: azero
Data: 2012-01-22 17:15:27
Na, va plovas įvyko!
Oras tikrai pasitaikė geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nešalta 
buvo. Tai viskas puikiai pavyko. Dėjau lajų, kuris buvo ant mano pirkto 
kumpio ir net kaitinau kaulą :) Kadangi nebuvo baisiai šalta tai ir 
plovas nestingo, nešalo, o skonis tai nuostabus gavosi :)

Morkos dar neblogos pasitaikė, nes pridavė saldumo plovui, o tai yra 
gerai, kiek skaitinėjau tai geltonos dėl to morkos dedamos - jos 
saldesnės (maniškės aišku oranžinės buvo).

Šiaip galiu drąsiai tvirtinti, kad su aviena žymiai skaniau, bet gal man 
šviežia pasitaikė (pirkau Ulonų turguj š. miestelyje)

Nes ir zirvaką troškinau ~45minutes ir jau minkšta mėsa buvo, o po ryžių 
pusvalanduko iš vis minkštutė patapo.

Žodžiu 8ltr špižinio puodo plovo užteko 7niems žmonėms. Labai jau visi 
alkani po 3jų valandų pasakojimų apie Uzbekus buvo :D

Dabar beliko dvi svajonės - nuvažiuot į Uzbekistaną paragaut plovo ir iš 
kažkur gauti dev-zira. Nes Maskvos ešopas nesveiką kainą užsikėlęs su 
pristatymu išeina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiška nesąmonė.


On 2012.01.20 07:39, azero wrote:
> Sveiki,
>
> Iki šiol darydavau plovą su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesnį kumpį.
> Bet nusprendžiau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - iš
> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako
> paruošimo laikas) Paprastai troškinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu
> mėsos kietumą ir jei jautiena dar kieta, pusvalandžiui dar patroškinu).
> O kaip su aviena, ar ji minkštesnė?
>
> P.S. O kaip jei naudot vištieną? Juk po valandos troškinimo, mano
> nuomone, iš vištienos mėsos gali nieko nelikt :)
>
> --
> Vaidas