Matai,suzinojau naujiena,kad sitas terminas tai uzbekisku ryziu pavadinimas,o maniau,kad tai kazka bendro turi su tais azijiniais kmynais - gyveni zmogus ir mokaisi ir uz tai esu dekingas! Bet vargu ar del uzbekisko "autentiskumo" as pulsiu ieskoti susmirdusio medvilnes aliejaus ir ji svilinti,kad atsiskirtu visos nereikalingos ir nuodingos frakcijos,vargu ar meistrausiu kieme zidini ketaus puodui,vargu ar ieskosiu paties ketaus puodo ir vargu ar savo smegenineje ijungsiu jungikli,kuris man pasakys - teisingas plovas valgomis tik rankomis ir tai dar reikia zinoti kuria ranka valgyti,nes su kita teisingas musulmonas tik subine plaunasi. P.S.Jeigu antrais tarnavimo CA metais man nebutu priskyre "pamainos" is Uzbekijos,tai gal dar ir skambetu man visa tai kas uzbekiska romantiskai, bet kai maciau as tuos uriukus,maciau kaip jie elgiasi,kaip jie valgo ir kt, tai gal as geriau jau valgysiu ryziu kose su mesa, nei uzbekiska plova,kad tik kur nors genuose neuzsiciklintu kas nors uzbeekisko ir kitame gyvenime neatgimciau ten. P.P.S.Pozerukai, nepriimk kaip kazko priesisko Tamstai is to ka dabar susakiau - tiesiog isiliejo prisiminimai apie uzbekus. "[pozherukas.namie]" parašė naujienų news:jger1s$ehh$1@trimpas.omnitel.net... Neturi 'Aliejus' uzbekiškų ryžių :( "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:jgc2v2$ndo$1@trimpas.omnitel.net... >O tai "zira" is kokios nors Aliejus parduotuves netinka - yra kazkoks >zenklus skirtumas? > > "[pozherukas.namie]" parašė naujienų > news:jg3dvn$lct$1@trimpas.omnitel.net... > > Devzira, tiek is Kijevo, tiek is Peterburgo parsivezdavau po ~20lt./kg. > Itariu, kad kokioj Varsuvoj, galima irgi surasti. Girdejes gandus, kad ir > Rygoj kazkur buna pagal uzsakyma. > > "azero" <nospam@ner.lt> wrote in message > news:jfh96f$71i$1@trimpas.omnitel.net... >> Na, va plovas ivyko! >> Oras tikrai pasitaike geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nesalta buvo. >> Tai viskas puikiai pavyko. Dejau laju, kuris buvo ant mano pirkto kumpio >> ir net kaitinau kaula :) Kadangi nebuvo baisiai salta tai ir plovas >> nestingo, nesalo, o skonis tai nuostabus gavosi :) >> >> Morkos dar neblogos pasitaike, nes pridave saldumo plovui, o tai yra >> gerai, kiek skaitinejau tai geltonos del to morkos dedamos - jos >> saldesnes (maniskes aisku oranzines buvo). >> >> Siaip galiu drasiai tvirtinti, kad su aviena zymiai skaniau, bet gal man >> sviezia pasitaike (pirkau Ulonu turguj s. miestelyje) >> >> Nes ir zirvaka troskinau ~45minutes ir jau minksta mesa buvo, o po ryziu >> pusvalanduko is vis minkstute patapo. >> >> Zodziu 8ltr spizinio puodo plovo uzteko 7niems zmonems. Labai jau visi >> alkani po 3ju valandu pasakojimu apie Uzbekus buvo :D >> >> Dabar beliko dvi svajones - nuvaziuot i Uzbekistana paragaut plovo ir is >> kazkur gauti dev-zira. Nes Maskvos esopas nesveika kaina uzsikeles su >> pristatymu iseina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiska nesamone. >> >> >> On 2012.01.20 07:39, azero wrote: >>> Sveiki, >>> >>> Iki siol darydavau plova su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesni kumpi. >>> Bet nusprendziau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - is >>> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako >>> paruosimo laikas) Paprastai troskinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu >>> mesos kietuma ir jei jautiena dar kieta, pusvalandziui dar patroskinu). >>> O kaip su aviena, ar ji minkstesne? >>> >>> P.S. O kaip jei naudot vistiena? Juk po valandos troskinimo, mano >>> nuomone, is vistienos mesos gali nieko nelikt :) >>> >>> -- >>> Vaidas >> >