Milijonai tu receptu plovo yra, pas uzbekus, kiekviename name gaminamas pats tikriausias ir originaliausias plovas :) Taip jau gavosi, kad per daugeli metu sukaupiau ne maza biblioteka (realiu knygu) apie patiekalus is ryziu (http://pozherukas.livejournal.com/tag/knygos#post-pozherukas-6658 reikia dar papildyti sarasa naujomis knygomis, kurias gaunu dovanu is draugu ar netycia randu kuriu dar neturiu) - ir manau, kad plovas - tai tiesiog vienas is budu paruosti ryzius :) Beje plovas gali buti ir be ryziu, ir be mesos... Jei naudosi visa sena avino kumpi - tai pora valandu zirvakui - tikrai nebus per daug. O su vistiena, tai irgi priklausomai nuo vistos - sena gumine irgi noretu buti pavirinta bent valanda, o visciuka tai isdarineju, apkepu ir isimu, kol zirvakas ruosiasi su likusiais kaulais. Po pusvalandzio paliktus kaulus isimu, sudedu mesyte ir pavirinu dar 10-15 min. tada jau dedu ryzius. Kaip pvz : http://pozherukas.livejournal.com/18800.html - Skanaus :) "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:jfbdkg$bsi$1@trimpas.omnitel.net... > plovas, kiles is zodzio "pilaff" kas reiskia koshe, arba patiekala is > kruopu > azijatai daro plova ir is vistienos, taip kad nereikia taip stipriai..apie > ryzius su vista > zinoma klaskinis variantas - plovas su avinea > "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message > news:jfb6hl$h2$1@trimpas.omnitel.net... >> vistiena per svelni plovui ir tai jau bus ne plovas, o ryziai su vysta :) >> Su aviena cekinu ryziu kietuma. As asmeniskai imu kumpi. Avienai reikia >> tikrai maziau laiko, bet nepasakysiu, kiek, nes mano plovo gamybos >> metodika turbut nelabai standartine >> >> "azero" <nospam@ner.lt> wrote in message >> news:jfaumd$lgr$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki, >>> >>> Iki siol darydavau plova su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesni kumpi. >>> Bet nusprendziau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - is >>> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako >>> paruosimo laikas) Paprastai troskinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu >>> mesos kietuma ir jei jautiena dar kieta, pusvalandziui dar patroskinu). >>> O kaip su aviena, ar ji minkstesne? >>> >>> P.S. O kaip jei naudot vistiena? Juk po valandos troskinimo, mano >>> nuomone, is vistienos mesos gali nieko nelikt :) >>> >>> -- >>> Vaidas >> >