Viskas tvarkoj Povilai, aš nesu suabsoliutinęs nei plovo, nei prieskonių, nei uzbekų, nei ryžių :) Man tiesiog patinka skanus maistas, patinka tradicijos, patinka draugai, patinka bendravimas, patinka meditacija gaminant skanų maistą draugams... "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:jgh0c1$e9r$1@trimpas.omnitel.net... > Matai,suzinojau naujiena,kad sitas terminas tai uzbekisku ryziu > pavadinimas,o maniau,kad tai kazka bendro turi su tais azijiniais > kmynais - gyveni zmogus ir mokaisi ir uz tai esu dekingas! > Bet vargu ar del uzbekisko "autentiskumo" as pulsiu ieskoti susmirdusio > medvilnes aliejaus ir ji svilinti,kad atsiskirtu visos nereikalingos ir > nuodingos frakcijos,vargu ar meistrausiu kieme zidini ketaus puodui,vargu > ar ieskosiu paties ketaus puodo ir vargu ar savo smegenineje ijungsiu > jungikli,kuris man pasakys - teisingas plovas valgomis tik rankomis ir tai > dar reikia zinoti kuria ranka valgyti,nes su kita teisingas musulmonas tik > subine plaunasi. > > P.S.Jeigu antrais tarnavimo CA metais man nebutu priskyre "pamainos" is > Uzbekijos,tai gal dar ir skambetu man visa tai kas uzbekiska romantiskai, > bet kai maciau as tuos uriukus,maciau kaip jie elgiasi,kaip jie valgo ir > kt, tai gal as geriau jau valgysiu ryziu kose su mesa, nei uzbekiska > plova,kad tik kur nors genuose neuzsiciklintu kas nors uzbeekisko ir > kitame gyvenime neatgimciau ten. > > P.P.S.Pozerukai, nepriimk kaip kazko priesisko Tamstai is to ka dabar > susakiau - tiesiog isiliejo prisiminimai apie uzbekus. > > > "[pozherukas.namie]" parašė naujienų > news:jger1s$ehh$1@trimpas.omnitel.net... > > Neturi 'Aliejus' uzbekiškų ryžių :( > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:jgc2v2$ndo$1@trimpas.omnitel.net... >>O tai "zira" is kokios nors Aliejus parduotuves netinka - yra kazkoks >>zenklus skirtumas? >> >> "[pozherukas.namie]" parašė naujienų >> news:jg3dvn$lct$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Devzira, tiek is Kijevo, tiek is Peterburgo parsivezdavau po ~20lt./kg. >> Itariu, kad kokioj Varsuvoj, galima irgi surasti. Girdejes gandus, kad ir >> Rygoj kazkur buna pagal uzsakyma. >> >> "azero" <nospam@ner.lt> wrote in message >> news:jfh96f$71i$1@trimpas.omnitel.net... >>> Na, va plovas ivyko! >>> Oras tikrai pasitaike geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nesalta >>> buvo. Tai viskas puikiai pavyko. Dejau laju, kuris buvo ant mano pirkto >>> kumpio ir net kaitinau kaula :) Kadangi nebuvo baisiai salta tai ir >>> plovas nestingo, nesalo, o skonis tai nuostabus gavosi :) >>> >>> Morkos dar neblogos pasitaike, nes pridave saldumo plovui, o tai yra >>> gerai, kiek skaitinejau tai geltonos del to morkos dedamos - jos >>> saldesnes (maniskes aisku oranzines buvo). >>> >>> Siaip galiu drasiai tvirtinti, kad su aviena zymiai skaniau, bet gal man >>> sviezia pasitaike (pirkau Ulonu turguj s. miestelyje) >>> >>> Nes ir zirvaka troskinau ~45minutes ir jau minksta mesa buvo, o po ryziu >>> pusvalanduko is vis minkstute patapo. >>> >>> Zodziu 8ltr spizinio puodo plovo uzteko 7niems zmonems. Labai jau visi >>> alkani po 3ju valandu pasakojimu apie Uzbekus buvo :D >>> >>> Dabar beliko dvi svajones - nuvaziuot i Uzbekistana paragaut plovo ir is >>> kazkur gauti dev-zira. Nes Maskvos esopas nesveika kaina uzsikeles su >>> pristatymu iseina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiska nesamone. >>> >>> >>> On 2012.01.20 07:39, azero wrote: >>>> Sveiki, >>>> >>>> Iki siol darydavau plova su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesni kumpi. >>>> Bet nusprendziau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - >>>> is >>>> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako >>>> paruosimo laikas) Paprastai troskinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu >>>> mesos kietuma ir jei jautiena dar kieta, pusvalandziui dar patroskinu). >>>> O kaip su aviena, ar ji minkstesne? >>>> >>>> P.S. O kaip jei naudot vistiena? Juk po valandos troskinimo, mano >>>> nuomone, is vistienos mesos gali nieko nelikt :) >>>> >>>> -- >>>> Vaidas >>> >> >