mes paskutini karta darem pagal sita recepta: http://englishrussia.com/2011/05/31/cook-real-uzbek-pilaf/ nezinau ar buvau tikrai isalkes ,bet tikrai skanu buvo :) "azero" <nospam@ner.lt> wrote in message news:jfh96f$71i$1@trimpas.omnitel.net... > Na, va plovas įvyko! > Oras tikrai pasitaikė geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nešalta buvo. > Tai viskas puikiai pavyko. Dėjau lajų, kuris buvo ant mano pirkto kumpio > ir net kaitinau kaulą :) Kadangi nebuvo baisiai šalta tai ir plovas > nestingo, nešalo, o skonis tai nuostabus gavosi :) > > Morkos dar neblogos pasitaikė, nes pridavė saldumo plovui, o tai yra > gerai, kiek skaitinėjau tai geltonos dėl to morkos dedamos - jos saldesnės > (maniškės aišku oranžinės buvo). > > Šiaip galiu drąsiai tvirtinti, kad su aviena žymiai skaniau, bet gal man > šviežia pasitaikė (pirkau Ulonų turguj š. miestelyje) > > Nes ir zirvaką troškinau ~45minutes ir jau minkšta mėsa buvo, o po ryžių > pusvalanduko iš vis minkštutė patapo. > > Žodžiu 8ltr špižinio puodo plovo užteko 7niems žmonėms. Labai jau visi > alkani po 3jų valandų pasakojimų apie Uzbekus buvo :D > > Dabar beliko dvi svajonės - nuvažiuot į Uzbekistaną paragaut plovo ir iš > kažkur gauti dev-zira. Nes Maskvos ešopas nesveiką kainą užsikėlęs su > pristatymu išeina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiška nesąmonė. > > > On 2012.01.20 07:39, azero wrote: >> Sveiki, >> >> Iki šiol darydavau plovą su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesnį kumpį. >> Bet nusprendžiau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - iš >> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako >> paruošimo laikas) Paprastai troškinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu >> mėsos kietumą ir jei jautiena dar kieta, pusvalandžiui dar patroškinu). >> O kaip su aviena, ar ji minkštesnė? >> >> P.S. O kaip jei naudot vištieną? Juk po valandos troškinimo, mano >> nuomone, iš vištienos mėsos gali nieko nelikt :) >> >> -- >> Vaidas >