Tema: Re: Plovas su aviena
Autorius: Dikiz
Data: 2012-01-25 14:41:35
mes paskutini karta darem pagal sita recepta:
http://englishrussia.com/2011/05/31/cook-real-uzbek-pilaf/

nezinau ar buvau tikrai  isalkes ,bet tikrai skanu buvo :)

"azero" <nospam@ner.lt> wrote in message 
news:jfh96f$71i$1@trimpas.omnitel.net...
> Na, va plovas įvyko!
> Oras tikrai pasitaikė geras, nes ~12h nustojo snigti. Na ir nešalta buvo. 
> Tai viskas puikiai pavyko. Dėjau lajų, kuris buvo ant mano pirkto kumpio 
> ir net kaitinau kaulą :) Kadangi nebuvo baisiai šalta tai ir plovas 
> nestingo, nešalo, o skonis tai nuostabus gavosi :)
>
> Morkos dar neblogos pasitaikė, nes pridavė saldumo plovui, o tai yra 
> gerai, kiek skaitinėjau tai geltonos dėl to morkos dedamos - jos saldesnės 
> (maniškės aišku oranžinės buvo).
>
> Šiaip galiu drąsiai tvirtinti, kad su aviena žymiai skaniau, bet gal man 
> šviežia pasitaikė (pirkau Ulonų turguj š. miestelyje)
>
> Nes ir zirvaką troškinau ~45minutes ir jau minkšta mėsa buvo, o po ryžių 
> pusvalanduko iš vis minkštutė patapo.
>
> Žodžiu 8ltr špižinio puodo plovo užteko 7niems žmonėms. Labai jau visi 
> alkani po 3jų valandų pasakojimų apie Uzbekus buvo :D
>
> Dabar beliko dvi svajonės - nuvažiuot į Uzbekistaną paragaut plovo ir iš 
> kažkur gauti dev-zira. Nes Maskvos ešopas nesveiką kainą užsikėlęs su 
> pristatymu išeina ~80lt/kg :( Kas manau yra visiška nesąmonė.
>
>
> On 2012.01.20 07:39, azero wrote:
>> Sveiki,
>>
>> Iki šiol darydavau plovą su jautiena. Rinkdavausi kiek riebesnį kumpį.
>> Bet nusprendžiau pabandyt su aviena daryt, tai dabar toks klausimas - iš
>> kurios dalies geriausia daryti? Ar yra kitokia specifika (pvz zirvako
>> paruošimo laikas) Paprastai troškinu ~1-1,5h (po valandos pachekinu
>> mėsos kietumą ir jei jautiena dar kieta, pusvalandžiui dar patroškinu).
>> O kaip su aviena, ar ji minkštesnė?
>>
>> P.S. O kaip jei naudot vištieną? Juk po valandos troškinimo, mano
>> nuomone, iš vištienos mėsos gali nieko nelikt :)
>>
>> --
>> Vaidas
>